dinsdag, 30 september 2014 00:00

Bungyroeien tijdens Brandersfeesten gewonnen door Scouting FLG

Voor de tweede keer organiseerde het Zeekadetkorps Schiedam het bungyroeien tijdens de Brandersfeesten. De editie 2014 van dit 'touwtrekken op het water' werd onder grote belangstelling gewonnen door het team van de Scouting Franciscus-Lodewijkgroep. Het bungryroeien is onderdeel van de Brandersspelen.

Vorig jaar organiseerde het Zeekadetkorps Schiedam voor het eerst de kampioenschappen bungyroeien. Bij deze spectaculaire wedstrijd op het water worden twee vletten met hun achterzijden aan elkaar vastgemaakt met een elastisch koord. Teams in elke vlet proberen dan van elkaar af te roeien, tegengehouden door het koord. De winnaar is het team dat de andere vlet naar achteren weet te trekken, net als bij touwtrekken, alleen dan op het water.

Dit jaar ging het team van Scoutinggroep Franciscus-Lodewijk aan de haal met de plaquette. De dames en heren scouts wisten in de finale team 1 van de Zeekadetten op het nippertje te verslaan. De meiden en jongens, allemaal tussen de 15 en 19 jaar oud, werden hiermee enigszins onverwacht winnaars van het Bungyroeien 2014.

Het bungyroeien is een van de onderdelen van de Brandersspelen die door de Zeekadetten en de vier Schiedamse scoutinggroepen worden georganiseerd tijdens de Brandersfeesten om kinderen en jongeren kennis te laten maken met Scouting en de Zeekadetten. Stefan Krol, commandant van het Zeekadetkorps Schiedam: "tijdens de Brandersfeesten laten wij van de Zeekadetten graag zien wat voor leuks kinderen en jongeren elke week bij de zeekadetten kunnen doen. Op dezelfde manier laten de vier Schiedamse Scoutinggroepen zien hoe leuk het bij hen is, en hierdoor hebben heel veel kinderen tijdens de Brandersfeesten even kunnen proeven aan Scouting en de Zeekadetten". Krol spreek van een zeer geslaagd evenement waarbij er erg veel belangstelling was voor de activiteiten van de zeekadetten en de scouts.

Omdat het enthousiasme onder de jeugd zo groot bleek heeft hij een aanbieding voor alle kinderen en jongeren uit Schiedam. "Nu we tijdens de Brandersfeesten de Zeekadetten en Scouting zo goed hebben kunnen laten zien kunnen alle meisjes en jongens vanaf 10 jaar vier weken lang vrijblijvend komen kijken bij de Zeekadetten. En het hetzelfde voor de vier Schiedamse Scoutinggroepen waar ieder meisje of jongen die 4 jaar of ouder is ook vier weken vrijblijvend mee mag doen met een scoutinggroep naar keuze". Zo hopen de zeekadetten en de scouts nog meer kinderen de gelegenheid te geven hun zaterdag op een zeer leuke, maar ook leerzame, manier door te brengen.

Belangstellenden kunnen meer informatie krijgen op www.zkkschiedam.nl voor de zeekadetten of www.scoutingschiedam.nl voor een van de vier schiedamse scoutinggroepen.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws