woensdag, 06 mei 2015 13:51

Burenruzie? Buurtbemiddeling biedt wellicht een oplossing

Conflict met de buren? Geluidsoverlast van de buren? Of is het onmogelijk om een goed gesprek te voeren met de buren? Dan kunnen Schiedamse buurtbemiddelaars wellicht een oplossing bieden.

Buurtbemiddelaars zijn onafhankelijke en betrokken Schiedammers die andere bewoners helpen om hun ruzie met de buren op te lossen. Dit kan in één of meerdere gesprekken.

Ook het coachen van buren, zodat zij zelf vaardig genoeg worden om het gesprek met elkaar aan te gaan behoort tot de mogelijkheden. Bemiddelaars doen dit werk belangeloos.

Luisteren

Buurtbemiddelaar Marina: "Wanneer ik een ruzie kan bijleggen, geeft dat bijzonder veel voldoening. Ik vind mijn werk boeiend en zeer leerzaam. Het is fijn als het lukt om na het uitspreken van misverstanden, irritaties of ergernissen te zien dat mensen weer naar elkaar kunnen luisteren, nieuwe afspraken kunnen maken of elkaar een hand geven.'' De meldingen van burenruzie en geluidsoverlast komen bij Buurtbemiddeling binnen via de Politie, Woonplus, de gemeente en buren zelf.

Onlangs hebben twaalf van de achttien bemiddelaars hun communicatieve vaardigheden aangescherpt en een nieuw certificaat behaald. Wethouder Mario Stam benadrukt de meerwaarde van de buurtbemiddelaars: "de buurtbemiddelaars gaan in gesprek met bewoners en bieden ondersteuning aan buren die er samen niet meer uit komen. Door te luisteren naar de ervaringen van beide buren en door de manier waarop ze met elkaar communiceren onder de loep te nemen, kunnen deze bemiddelaars veel misverstanden en irritaties wegnemen. Dit voorkomt verdere escalatie en maakt dat bewoners weer plezierig naast elkaar wonen. Ik ben dan ook heel erg blij met de Schiedamse buurtbemiddelaars''.

Bent u geïnteresseerd in het werk van bemiddelaar en/of wilt u zelf ondersteuning bij het verbeteren van de contacten met uw buren, dan kunt u voor informatie terecht bij Loes van Delft, Projectleider Buurtbemiddeling Schiedam, 06-43235167 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws