vrijdag, 01 januari 2016 11:59

Burgemeester Haan: jaarwisseling beheerst verlopen

"Het lijkt erop dat de jaarwisseling beheerst is verlopen." zegt burgemeester Edo Haan van Maassluis. Gedurende de dag was het voor de brandweer opmerkelijk rustig en pas in de avond nam het aantal kleine, voornamelijk containerbrandjes, toe. In totaal zijn er gedurende 31 december vanaf 12.00 uur tot 1 januari 04.00 uur 25 meldingen afgehandeld. Er zijn geen gebouwbranden geweest. Wel een tweetal meldingen die naderhand een buitenbrand of vreugdevuur betroffen.
Aantal containerbrandjes (ondergronds, bovengronds): 11
Buitenbrand/vreugdevuurtje: 13
Brandje op balkon Beethovenlaan: 1

De brandmeldingen hebben zich geconcentreerd rond het middengebied van Maassluis (Mozartlaan, Beethovenlaan). Opvallend was dat er geen brandmeldingen uit Maassluis-West en Oost zijn gekomen.

In de avond was het voor wat betreft zwaar en illegaal vuurwerk vooral veel overlast in het park bij de van Beethovenlaan waar jongeren vuurtjes aan het stoken waren en met zwaar vuurwerk elkaar aan het beschieten waren. Met name in de Schubertlaan en de Schumanstraat was er veel vuurwerk, dat onder meer tegen ruiten werd gegooid.

Aan de Uiverlaan waren er vernielingen. Bij de Aldi werd een ruit opgeblazen en goederen weggenomen. Bij het NS station West werden bushokjes vernield.

Aan de Burg. Rippingstraat vernielde overlastgevend jeugd onder meer een autoruit. Bij de kerk aan de Ibisstraat werden vijf ruiten vernield.

Bij een kroeg aan de Govert van Wijnkade was een klein opstootje.

in de Piersonstraat hadden bewoners een grote vuurton opgesteld en heeft de brandweer besloten deze uit te maken vanwege de overlast naar de omgeving. Dit gaf wat weerstand maar is verder goed afgehandeld.

"Voor zover mij bekend zijn er geen slachtoffers gevallen". besluit de burgervader

Burgemeester Haan: jaarwisseling beheerst verlopen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws