maandag, 19 september 2016 16:05

Burgemeester Lamers opent Fotofestival Schiedam 2016

Schiedam - Op donderdag 13 oktober wordt het Fotofestival Schiedam 2016 om 20.00 uur officieel geopend door burgemeester Cor Lamers.

Tijdens het openingsfeest in de Havenkerk kan er en eerste blik worden geworpen op de tentoonstellingen in de prachtige gerestaureerde kerk, waaronder De Zilveren Camera. Delouise treedt op en er wordt gedanst door de stad met de Silent City Disco.

Van donderdag 13 tot en met zondag 16 oktober 2016 is het centrum van Schiedam in de ban van de alweer vierde editie van het Fotofestival Schiedam. Het thema is dit jaar: Horen, Zien, Zwijgen. Net als voorgaande jaren wordt het Fotofestival Schiedam (FFS) gekenmerkt door de bijzondere combinatie met andere kunstdisciplines en de exposities op historische locaties.

Vier dagen lang vormt het oude centrum van Schiedam het decor voor exposities, films, kunstprojecten en workshops. Binnen het thema Horen, Zien, Zwijgen gaan fotografie en geluid de hoofdrol spelen. En geluid is een breed begrip! Van muziek tot abstracte klanken. Van stemmingmakerij tot omgevingsruis.
Geluid dat je maakt of hoort. Of juist niet...

Opening met live muziek en stil dansen door de stad

Tijdens de opening van FFS2016 kunnen geluid (en een zekere stilte) natuurlijk niet ontbreken. Daarom zal, na het startschot van burgemeester Lamers om 20.00 uur, Delouise het podium betreden. Een bijzondere zangeres die, geïnspireerd door onder andere Sheryl Crow en Neil Young, met haar mooie liedjes een geheel eigen en eigenzinnige plek inneemt binnen het singer-songwriter genre. Tenslotte gaan we dansend de stad door in de Silent City Disco.

Programma festival

Op het programma van het festival keren een aantal bekende en populaire FFS-onderdelen terug, zoals de tentoonstelling van De Zilveren Camera, Neerlands bekendste wedstrijd voor persfotografie. Evenals Chambres de Schie, waarbij pas afgestudeerde fotografiestudenten exposeren in woonhuizen aan de Lange Haven.

Verder is de multimediale portrettenserie Grondleggers van Rottedam van fotografe Sanne Donders te zien en reist de overzichtstentoonstelling VIJF van het Vlaardingse poppodium De Kroepoekfabriek speciaal voor het festival af naar Schiedam. Nieuw is Check in Check uit, in de hal van Schiedam CS. Een unieke expositie met foto’s van Carel van Hees en verhalen van Sanneke van Hassel, waarvoor zij een jaarlang met de RET reisden. Ook niet te missen: het creatieve broeinest aan de Westvest organiseert een minifestival bínnen het festival.

Burgemeester Lamers opent Fotofestival Schiedam 2016

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws