zondag, 21 juni 2015 11:49

Buurt op je Bord komt terug!

Samen met buurtbewoners en onder leiding van kunstenaars kunstzinnige gevelstenen of uithangborden maken

Informatiebijeenkomst voor bewoners van Vlaardingerdijk en achterliggende straten op dinsdag 30 juni 2015 van 19.30 - 21.00 uur
bij De Buurtvrouw, Van Beverenstraat 40, 3117 KW Schiedam

opgeven via de cultuurscouts van Mooi Werk: cultuurscouts.stichtingmooiwerk.nl, 010-273 47 80

Achter iedere gevel schuilt een verhaal
|Buurt op je Bord is een project in Schiedam-West waarbij buurtbewoners onder leiding van kunstenaars unieke en kunstzinnige gevelstenen, beelden en uithangborden maken voor hun eigen woning.
In 2012 maakten bewoners van Schrijversbuurt-Noord onder leiding van beeldend kunstenaar Rob van der Ven, fotograaf Hans Sloot en smid Paulûs van der Jagt kunstzinnige geveldecoraties en vertelden daarmee hun eigen verhaal. De meeste uithangborden, beelden en gevelstenen zijn nog steeds te zien in de Aleidastraat, Bilderdijkstraat, Nicolaas Beetstraat, Filips van Bourgondiëstraat, Mariastraat, Westfrankelandsestraat en de Huysmansstraat.

Bijna een jaar lang vonden er wekelijks workshops plaats in het atelier van Rob van der Ven aan de Aleidastraat 77. Tien bewoners maakten samen met fotograaf (en buurtbewoner) Hans Sloot een foto die iets vertelt over hun eigen leven. Die foto op hun gevel is bevestigd. Vijftien bewoners maakten uithangborden van keramiek, hout en glas-in-lood onder leiding van beeldend kunstenaar (en buurtbewoner) Rob van der Ven. Paulûs van der Jagt van IJzerij Paulus hielp de bewoners om de kunstwerken te voorzien van het noodzakelijk smeedwerk om de borden aan de gevels te bevestigen.

In het najaar van 2015 krijgt dit project een vervolg
Voor de bewoners van de Vlaardingerdijk en de daar achtergelegen straten. Woont u in de buurt en wilt u meer weten over dit project? Krijgt u nu al zin om mee te doen of wilt u eerst overtuigd worden? Kom dan naar de informatiebijeenkomst bij de Buurtvrouw. Dan raakt u vast en zeker geïnspireerd om ook een kunstzinnige gevelsteen of uithangbord voor uw huis te maken.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws