maandag, 27 maart 2017 14:52

Buurtbewoners overmeesteren overvallers

Schiedam - Een bewoner heeft met behulp van buren zondagnacht in Schiedam twee woningovervallers aan de politie overgedragen. Buren schoten te hulp nadat zij een hoop herrie hoorden.

Rond kwart over één werd een bewoner van een huis aan het Willem Landreplein wakker omdat er iemand aanbelde. In de veronderstelling dat het één van zijn buren was, opende hij nietsvermoedend de deur. Voor de deur stonden een man en een vrouw die de bewoner direct terug het huis in duwden, waarna een worsteling ontstond. Tijdens deze worsteling werd het slachtoffer met een mes gestoken. De huisgenoot van het slachtoffer en diverse buren kwamen op de herrie af en belden de 112- alarmcentrale. Ook hielpen zij om de daders vast te houden tot agenten de man en vrouw in de boeien konden slaan. De buit, waaronder geld, werd bij de verdachten aangetroffen.

De bewoner werd voor de behandeling van zijn steekwonden in het ziekenhuis behandeld. De verdachten, een 43-jarige man uit Schiedam en een 27-jarige vrouw uit Rotterdam, worden door de recherche verhoord. De politie onderzoekt de exacte toedracht en de achtergrond van het incident.

Buurtbewoners overmeesteren overvallers

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws