vrijdag, 02 oktober 2015 19:31

Buurtpostborrel voor Schiedam Oost

Op vrijdag 9 oktober organiseren de cultuurscouts tussen 16.30 en 18.00 uur een Buurtpostborrel in Schiedam Oost, als onderdeel van het project Verhalen op Sterk Water. Alle bewoners en oud-bewoners van de Wetenschappersbuurt zijn van harte welkom in de oude buurtpost van Tante Nel in de Fultonstraat.

De Schiedamse cultuurscouts van Stichting Mooi Werk zijn voor het project Verhalen op Sterk Water al enige tijd op zoek naar verhalen van (oud)bewoners van buurt 15 van de Wetenschappersbuurt. Buurt 15 zal in de komende periode flink veranderen. Een gedeelte van de wijk zal gesloopt worden. Dit betekent dat sommige bewoners moeten verhuizen, terwijl anderen op hun vertrouwde stek blijven. Met het verdwijnen van de bewoners, verdwijnt ook een stuk geschiedenis van de wijk. Het bijzondere van de Wetenschappersbuurt is de afgelopen periode vastgelegd, als een tastbare herinnering voor alle (oud)bewoners. Om met een glimlach nog eens terug te kunnen kijken naar dat wat geweest is. In een levendige buurtkrant, het karakteristieke Wetenschappersbuurtmuseum en in een film over de buurt kregen deze verhalen een blijvende plek.

Met de buurtfilm nog vers in het geheugen is het weer tijd om bij elkaar te komen in de Wetenschappersbuurt. De cultuurscouts organiseren daarom een nieuwe Buurtpostborrel in de oude buurtpost van tante Nel. Even lekker bijkletsen over de afgelopen zomer en de laatste nieuwtjes uitwisselen: wie is er al verhuisd en wie is er juist in de buurt komen wonen? Alle bewoners en oud-bewoners van de Wetenschappersbuurt zijn van harte welkom om mee te borrelen.
Met als klap op de vuurpijl een bijzondere mededeling van cultuurscout Bob en Olaf de brandweerman, dus wees erbij!

Wanneer: vrijdag 9 oktober van 16.30 tot 18.00 uur
Waar: in de oude buurtpost van tante Nel in de Fultonstraat
Voor wie: bewoners en oud-bewoners van de Wetenschappersbuurt

Verhalen op Sterk Water is een project van de cultuurscouts van Mooi Werk. Het project speelt zich af in en rondom Bellstraat 14a en de buurtpost van Tante Nel.
Volg het project en bekijk de foto's via www.verhalenopsterkwater.nl
De buurtfilm is hier terug te zien https://youtu.be/A4byPdXnTLk


Foto: Kees Croone

Buurtpostborrel voor Schiedam Oost

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws