dinsdag, 05 juli 2016 08:40

BuurTvrouw maakt van elke euro twee euro

Schiedam - Na 6 maanden in bedrijf als BuurTvrouw in Schiedam is de uitslag van de MKBA (Maatschappelijke Kosten Baten Analyse) een prachtig positief maatschappelijk rendement.

Begin 2015 is met ongekend veel vrijwilligers een start gemaakt met het opknappen van het oude schooltje in de van Beverenstraat voor het bijzonder participatie initiatief De BuurTvrouw. Vanaf oktober 2015 werken hier talentvolle mensen met een beperking of psychische kwetsbaarheid in de lunchroom, de keuken, de tuin en de wijk. Je kunt hier terecht voor een bakje koffie, lekkere lunch of leuke activiteiten.

Ondanks het korte bestaan waren de BuurTvrouw en de gemeente Schiedam erg nieuwsgierig naar de concrete maatschappelijke waarde die de BuurTvrouw levert aan de omgeving. Kortom, is het daadwerkelijke effect op de omgeving zoals het bedacht is. Er is een enquête gehouden bij buurtbewoners en betrokkenen over welke waarde de BuurTvrouw heeft. De reacties waren overweldigend. De grote stapel gegevens is door een onafhankelijk bureau Lysias verzameld en in kaart gebracht. De waarde is berekend aan de hand van kengetallen die door de overheid worden gebruikt.

De uitslag van dit MKBA onderzoek is verrassend positief! Elke Euro die in de BuurTvrouw wordt geïnvesteerd levert bijna 2 Euro maatschappelijke waarde op. Voor investeerders met een maatschappelijk hart is dit zeer interessant. De BuurTvrouw heeft hiermee niet alleen een mooi verhaal maar ook de positieve resultaten zwart op wit.

BuurTvrouw maakt van elke euro twee euro

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws