dinsdag, 24 maart 2015 16:33

Caiway krijgt concurrentie op glasvezel

De petitie van Nederland Kiest Zelf is inmiddels meer dan 5000 keer getekend en dat is voldoende voor minstens één concurrent op de glasvezel: Fiber heeft aangegeven met een mooi aanbod te komen. Meer dan 900 Schiedammers tekenden de petitie van Nederland Kiest Zelf al en in Maasluis waren er zelfs 1150 ondertekenaars.

Uit de Internet poll van Nederland Kiest Zelf kwam Fiber met slechts 5 % van de stemmen op de vijfde plek. De ondertekenaars zien liever KPN of XS4ALL op de glasvezel.

Internet poll NKZ

Alle ondertekenaars van de petitie ontvangen deze mail:
"HOERA! 5000 hebben getekend en de eerste nieuwe aanbieder komt er binnenkort aan!
Beste ...,

Met dank aan jouw steun heeft Fiber Nederland toegezegd zo snel mogelijk naast Caiway haar glasvezeldiensten aan te gaan bieden via het CIF netwerk.

Wat betekent dit?

- De petitie en gesprekken gaan door! Nederland Kiest Zelf gaat uiteraard door om alle glasvezelaanbieders van Nederland te overtuigen aan te sluiten op het CIF netwerk! Om dit kracht bij te zetten wordt de petitie verlengd tot 30 april 2015.

- Fiber komt al snel! De verwachting is dat Fiber Nederland begin mei te bestellen is en begin van de zomer leverbaar (onder voorbehoud). We houden je op de hoogte wat de exacte data zijn.

- Scherpe aanbieding: Fiber Nederland heeft toegezegd een exclusieve en verbeterde aanbieding te doen aan iedereen die Nederland Kiest Zelf heeft gesteund!

- Caiway heeft NIET het alleenrecht 1e jaar: Fiber en andere nieuwe aanbieders kunnen gelijk leveren in gebieden die net zijn uitgerold, zoals Schiedam en Hendrik Ido Ambacht.

Heb jij specifieke zaken, die je graag bij een nieuwe aanbieder ziet dan horen we het graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Denk aan zenders, toestaan van nieuwsgroepen etc. Hiermee kunnen nieuwe spelers dan rekening houden voordat ze hier de markt op gaan.

Heb je andere vragen, opmerkingen of wensen? Laat het ons dan weten en we zullen er alles aan doen om jou te helpen of hard te maken bij de providers.

Via Facebook communiceren we alle updates, ontwikkelingen en persberichten. Like ons en blijf op de hoogte. Ook kunt u hier terecht met vragen.

Samen staan we sterk!

Max Verhoeven

Initiatiefnemer Nederland Kiest Zelf"

Logo Nederland Kiest Zelf

Over Fiber Nederland

Fiber NL is de snelst groeiende glasvezelprovider van Nederland, door supersnel internet, goedkope telefonie en haarscherpe televisie tegen de beste prijs te leveren. Fiber is 100% Nederlands en onafhankelijk. Kijk voor meer informatie op www.fiber.nl

Op korte termijn zal Fiber NL haar diensten aan consumenten gaan aanbieden in alle gemeentes waar het glasvezelnetwerk van CIF ligt met dank aan de 5000 handtekeningen van Nederland Kiest Zelf. De netwerkbeheerder CIF heeft het glasvezelnetwerk vorig jaar opengesteld voor nieuwe aanbieders, zoals dat ook op andere glasvezelnetwerken in Nederland het geval is. Voorheen had Caiway het eerste jaar dat het glasvezelnetwerk was uitgerold het alleenrecht als aanbieder. De 5000 hand

tekeningen voor de petitie van Nederland Kiest Zelf hebben Fiber NL over de streep getrokken om als tweede provider naast Caiway aan te gaan bieden.

De laatste weken is er zowel online als in de verschillende gemeentes zelf actie gevoerd door Nederland Kiest Zelf. Middels een petitie is een collectief te gevormd om alle glasvezelaanbieders van Nederland te overtuigen aan te sluiten op het CIF netwerk. Fiber NL had al eerder aangekondigd bij 5000 handtekeningen de stap te maken en houdt zich aan haar woord. Gaby ter Keurs van Fiber: "Dat er zo massaal is gereageerd op de oproep van Nederland Kiest Zelf en onze eigen inventarisatie geeft ons voldoende vertrouwen dat we onze diensten in deze gebieden willen aanbieden. Wij gaan nu kijken wanneer wij kunnen gaan leveren en uiteraard nadenken over een passend aanbod. Ik wil wel alvast toezeggen dat we de inschrijvers bij Nederland Kiest Zelf zullen belonen voor hun steun in de vorm van een exclusieve aanbieding." De verwachting is dat Fiber NL deze zomer in staat zal zijn om haar glasvezeldiensten te leveren in Caiway gebied.

Het monopolie van Caiway is met een tweede aanbieder doorbroken, maar het doel is nog niet volledig bereikt. Max Verhoeven, namens Nederland Kiest Zelf: "Het is fantastisch dat we de eerste provider hebben overtuigd om de concurrentie aan te gaan, maar we strijden door om alle glasvezelaanbieders van Nederland aan te sluiten op het netwerk van CIF". Volgens de internet-poll van Nederland Kiest Zelf, waar 10 verschillende aanbieders stemmen kregen, is er duidelijk behoefte aan een gevarieerd aantal aanbieders. Om ook de overige aanbieders te overtuigen, zal de petitie via www.nlkz.nl nog tot 30 april open staan.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws