vrijdag, 27 maart 2015 11:59

Calisthenics-park nieuw in Beatrixpark

Het Beatrixpark wordt steeds mooier. De paden zijn opnieuw geasfalteerd, de verlichting is vernieuwd en bruggen zijn gerepareerd en geschilderd. Er zijn verschillende voorzieningen, zoals een speel- en picknickveld, de speeltuin Fort Drakensteyn, de kinderboerderij en de heemtuin. Op 10 mei wordt het Calisthenics park, de nieuwste aanwinst op het centrale eiland, officieel geopend. Jongeren en jongvolwassenen kunnen er met deze nieuwe sport aan hun conditie werken. Het Calisthenics-park bevindt zich langs het pad tussen de Parkweg en de kinderboerderij.

Calisthenics?
Calisthenics is een verzamelnaam voor alle oefeningen die worden uitgevoerd met het eigen lichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur. Het heeft als doel een krachtig lenig lichaam op te bouwen. Het kan overal worden gedaan, maar wordt voornamelijk gedaan in speeltuinen en buitenfitnessgelegenheden. Daardoor is het zeer aantrekkelijk voor jongeren die graag in de buitenlucht trainen. Calisthenics is nog relatief onbekend, maar deze nieuwe trend in 'street workout' is een groeiende sport in Nederland, die steeds meer jongeren en jongvolwassenen beoefenen. De deelnemers doen voornamelijk oefeningen zoals push-ups, pull-ups en dips.

Volgens wethouder Nathalie Gouweleeuw sluit de nieuwe sportvoorziening prima aan bij het sportbeleid: "Voldoende en veilig sporten houdt mensen fitter en gezonder. Daarom wil Schiedam mensen zo veel mogelijk kans bieden in hun eigen omgeving te sporten en te bewegen. Street workoutparken geven sporters van verschillende generaties en culturen de gelegenheid om op een sportieve manier met elkaar om te gaan. Bovendien voegt dit Calisthenics-park echt iets toe aan het toch al uitgebreide Schiedamse sportaanbod."

Meedoen

De spectaculaire opening van het Calisthenics-park vindt plaats op zondag 10 mei 2015, tegelijk met het Lentefeest. Om 14.00 uur is er een freestyle demonstratie. Na deze opening geven deskundige Calisthenics-beoefenaars twee workshops: één voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar en één voor 17 jaar en ouder. Iedereen die zelf wil kennismaken met Calisthenics kan zich op de dag zelf hiervoor aanmelden.

Om 15.30 uur starten voor geoefende Calisthenics-fanaten ook twee officiële wedstrijden (Push en Pull- en Freestyle-battles). Aanmelden hiervoor kan via www.facebook.com/barmaniapro.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws