maandag, 29 december 2014 14:26

Cameratoezicht Koemarkt blijft

Ook de komende drie jaar blijven de camera's op de Koemarkt in gebruik. Uit een enquête blijkt dat horecaondernemers, omwonenden en bezoekers van het uitgaansgebied zich veiliger voelen door de aanwezigheid van de camera's.

Naast andere maatregelen, zoals de inzet van politie op straat tijdens uitgaansavonden, is in 2009 op de Koemarkt cameratoezicht ingesteld om verschillende soorten criminaliteit en uitgaansgeweld tegen te gaan. Het gebruik van camera's draagt bij aan de opsporing en vervolging van verdachten. Zo zijn onder andere vernielingen aan een pand van een ondernemer en zaken als wildplassen en onenigheid tussen horecabezoekers vastgelegd door de camera's. Ook is het aantal aangiften afgenomen en waren er minder mishandelingen, vernielingen en diefstallen van en uit voertuigen. De verwachting is dat door het cameratoezicht voort te zetten, het aantal aangiften nog omlaag kan.

Uit een enquête onder omwonenden, horecaondernemers en bezoekers van het gebied komt naar voren dat zij zich veiliger voelen. Dat komt onder andere doordat zij weten dat de politie kan meekijken bij eventuele incidenten. De camera's hebben ook een preventieve werking. Overlastgevende personen weten dat hun gedrag wordt gezien en blijven minder vaak rondhangen. Daarnaast werden camerabeelden achteraf gebruikt bij meldingen van drugsgebruik, straatroof en mishandeling.

Op basis van de positieve ervaringen heeft de burgemeester besloten het cameratoezicht op de Koemarkt voort te zetten tot 31 december 2017. Dan wordt opnieuw geëvalueerd.

Foto: informatiebord.nl

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws