dinsdag, 22 maart 2016 13:54

Campagne chipszakjes 25 maart

Nadat eerder de plastic tasjes en de peuken er aan moesten geloven, is het nu de beurt aan de chipzakjes. Vrijdag 25 maart vindt de derde zwerfvuilact op de Schiedamse markt plaats. Nu gaat de act specifiek over het rondslingeren van chips-, koek- en snoepverpakkingen.

Bezoekers van de Schiedamse markt maken op vrijdag 25 maart tussen 11 – 15 uur kennis met de Zwervende Baronessen. Met hun enorme en zeer kleurige baljurken van schoon zwerfafval zijn deze keurige baronessen een niet te missen verschijning. Aan de omstanders vertellen zij maar al te graag “hoe het heurt”. Je gooit uiteraard afval zoals koek- snoep en chipsverpakkingen niet op straat maar in de vuilnisbak. De dames zijn er van overtuigd dat een goed voorbeeld- ook voor jongeren- doet volgen!

Tien maal een zwerfvuilact

De act maakt deel uit van een serie acts die gedurende het gehele jaar op de Schiedamse markt gaan plaatsvinden. Elke keer komt een ander zwerfvuilthema aan bod waarin voorbijgangers worden gewezen op het voorkomen ervan. Ditmaal het thema chips, koek- en snoepverpakkingen. Deze verpakkingen horen niet op straat, maar in de vuilnisbak voor restafval. En die zijn volop aanwezig op de markt in Schiedam. Voortaan worden twaalf extra restafvalcontainers ingezet tijdens de markt door Irado en gemeente/markt Schiedam.

Samen schoon

Gemeente Schiedam en Irado geloven in een gezamenlijke aanpak in de strijd tegen zwerfvuil. Samen met inwoners. Daarom is bewust gekozen om de campagne te laten plaatsvinden op de Schiedamse vrijdagmarkt. De Schiedamse markt is wekelijks een flinke vervuilingplek door de vele bezoekers die het trekt en bovendien een drukke ontmoetingsplaats. En is daarmee een ‘hotspot’ om inwoners bewust te maken van het voorkomen van zwerfvuil. Je afval buitenshuis hoort niet op straat maar in de afvalbak.

Campagne chipszakjes 25 maart

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws