woensdag, 20 april 2016 11:26

Campagne fruitafval 22 april

Schiedam - Vrijdag 22 april vindt de vierde zwerfvuilact op de Schiedamse markt plaats. Nu gaat de act specifiek over het rondslingeren van fruitafval.

Het weggooien van een klokkenhuis of bananenschil op straat, wat is daar nou mis mee? Het zwerfvuilduo - dat reeds bekend/geliefd is onder het Schiedamse marktpubliek - zal dat vrijdag 22 april tussen 11 – 15 uur gaan uitleggen. Verkleed als banaan en appel staan, gaan ze omstanders vertellen dat een appel er 2 weken en een bananenschil minimaal een jaar, over doen om te verteren. Het verdwijnt dus niet vanzelf, terwijl je wel gemakkelijk zwerfvuil kan voorkomen door het in de afvalbak te gooien.

Tien maal een zwerfvuilact

De act maakt deel uit van een serie acts die gedurende het gehele jaar op de Schiedamse markt gaan plaatsvinden. Elke keer komt een ander zwerfvuilthema aan bod waarin voorbijgangers worden gewezen op het voorkomen ervan. Ditmaal het thema fruitafval. Veel mensen gooien dat achteloos weg in de veronderstelling dat het toch wel verteert. Het zwerfvuilduo zal op een luchtige wijze de eigen verantwoordelijkheid aankaarten. Daarnaast zullen ze de omstanders vragen met hen een #zwerfie te maken. Door deze dan weer te posten op Facebookpagina IradoNL maken de leukste inzendingen kans op Rotterzwam growkit. Hiermee kunnen de winnaars zelf oesterzwammen kweken op koffiedik.

Samen schoon

Gemeente Schiedam en Irado geloven in een gezamenlijke aanpak in de strijd tegen zwerfvuil. Samen met inwoners. Daarom is bewust gekozen om de campagne te laten plaatsvinden op de Schiedamse vrijdagmarkt. De Schiedamse markt is wekelijks een flinke vervuilingplek door de vele bezoekers die het trekt en bovendien een drukke ontmoetingsplaats. En is daarmee een ‘hotspot’ om inwoners bewust te maken van het voorkomen van zwerfvuil. Je afval buitenshuis hoort niet op straat maar in de afvalbak.

Campagne fruitafval 22 april

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws