vrijdag, 26 februari 2016 12:32

Campagne tegen zwerfafval in Schiedam gestart

De gemeente Schiedam en Irado starten vrijdag 26 februari met een opvallende voorlichtingscampagne om zwerfafval tegen te gaan.

Bezoekers van de Schiedamse markt maken tussen 11 – 15 uur kennis met twee bijzondere ‘Dames’, gekleed in een jurk gemaakt van katoenen tasjes. Zij vertellen hoe je met gemak de berg afval afkomstig van plastic tasjes kunt voorkomen: door je eigen tas mee te nemen en te hergebruiken. Daarom delen zij deze tassen ook uit aan voorbijgangers. Zo draagt iedereen voortaan gemakkelijk een ‘tasje bij’ aan het voorkomen van zwerfvuil.

Elke maand een zwerfvuilact

De act maakt deel uit van een serie acts die gedurende het gehele jaar op de Schiedamse markt gaan plaatsvinden. Elke maand komt een ander zwerfvuilthema aan bod waarin voorbijgangers worden gewezen op het voorkomen van ervan. Thema’s die nog aan bod komen zijn: sigarettenpeuken, chipszakken, kauwgom, blikjes, klokhuizen/bananenschillen, plastic flesjes en papier. En ook vuurwerkafval en afval naast de ondergrondse containers komen aan bod.

Samen schoon

De gemeente Schiedam en Irado geloven in een gezamenlijke aanpak in de strijd tegen zwerfvuil. Samen met inwoners. Daarom is bewust gekozen om de campagne te laten plaatsvinden op de Schiedamse vrijdagmarkt. De Schiedamse markt is wekelijks een flinke vervuilingplek door de vele bezoekers die het trekt en bovendien een drukke ontmoetingsplaats. En is daarmee een ‘hotspot’ om inwoners bewust te maken van het voorkomen van zwerfvuil. Je afval buitenshuis hoort niet op straat maar in de afvalbak.

Campagne tegen zwerfafval in Schiedam gestart

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws