zaterdag, 29 juli 2017 00:17

Cash 30 % goedkoper dan OV-chip bij vervangend vervoer Hoekse Lijn

Schiedam - Wie gebruik maakt van het vervangend busvervoer op de Hoekse Lijn tussen Schiedam en Hoek van Holland, kan beter een kaartje kopen bij de buschauffeur dan inchecken met de ov-chipkaart, dat meldt Metronieuws. Een enkele reis met de ov-chip kost je volgens de gratis krant namelijk 4,38 euro, terwijl een los kaartje maar 3 euro kost. Cash is dus maar liefst 31,5 % goedkoper dan de Ov-chipkaart

Schiedammer Rico Vossen deed eerder zijn verhaal in De Telegraaf. Hij voelt zich opgelicht, ook omdat hij een verkeerd abonnementsadvies kreeg van de RET. Voorheen kostte zijn dalabonnement van de NS op dat traject 99 euro per maand. De RET adviseerde hem een 6-sterrenabonnement van 235 euro.

„Het advies voor een 6-sterrenabonnement blijkt verkeerd. Ik heb uitgezocht dat ik kan reizen op een 3-sterrenabonnement van 118 euro”, aldus Vossen. Zaterdagavond ontdekte hij ook nog eens dat hij met de ov-chipkaart te veel betaalde. Drie kaartjes die hij kocht voor vluchtelingen kostten hem in totaal 9 euro. „Toen bleek dat een enkele reis 3 euro kost. Twee chauffeurs hebben mij verteld dat zij reizigers niet attent mogen maken op die goedkope mogelijkheid, omdat de RET dan inkomsten misloopt.”

Het vervoerbedrijf zegt dat het uit veiligheidsoverwegingen probeert weinig contant geld op de bus te hebben. Vossen krijgt excuses voor het verkeerde abonnementsadvies. Hoe het kan dat een los kaartje goedkoper is dan de OV-chip blijft onduidelijk 

In de reacties op het bericht in de Telegraaf blijkt dat meer reizigers elders in het land dezelfde ervaring hebben: een los kaartje bij de chauffeur kopen is vaak goedkoper dan afrekenen met de Ov-chipkaart.

Cash 30 % goedkoper dan OV-chip bij vervangend vervoer Hoekse Lijn

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws