vrijdag, 17 februari 2017 13:36

CBS: Leegstand vastgoed licht gedaald in 2015

Schiedam - Van alle verblijfsobjecten in Nederland was 3 procent niet in gebruik op 1 januari 2016. Een jaar eerder was dit nog 4 procent. Er stonden vooral minder woningen leeg. Onder kantoren was de leegstand het hoogst.

Ook zorginstellingen en industrieel vastgoed waren relatief vaak niet in gebruik. Dit meldt het CBS op basis van de eerste Landelijke Monitor Leegstand.Begin 2016 stonden bijna 279 duizend objecten leeg, ongeveer 7,5 duizend minder dan een jaar eerder. Uitgedrukt in vierkante meters bedroeg de leegstand 6 procent. In oppervlakte waren bijna 71 miljoen vierkante meters niet in gebruik, 712 duizend vierkante meter minder dan een jaar eerder. Van administratieve leegstand is sprake als op een adres niemand staat ingeschreven en er geen gebruiker of economische activiteit bekend is.

Schiedam
Anders dan veel mensen denken is de totale leegstand in Schiedam precies even hoog als het gemiddelde voor hel Nederland: 6 %. De leegstand is het hoogst onder kantoren: 20% stond leeg. Van de winkels is dat 13 %.

Maasluis
Maassluis heeft de laagste gemiddelde leegstand van onze regio met slechts 2 %. De leegstand in Maassluis is het hoogst onder de winkels met 8 %

Vlaardingen
In de haringstad is de gemiddelde leegstand 4 %. Van de kantoorgebouwen stond 15 % leeg op 1 januari 2016, van de winkels 11 %

CBS: Leegstand vastgoed licht gedaald in 2015

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws