zaterdag, 27 augustus 2016 13:34

CCDP1 donderdag 1 september met onder meer Deirdre Carasso

Schiedam - Op donderdag 1 september om 20.00 start op de volgens de organisatie 'mooiste locatie van de stad', de St. Joris Doele, de derde aflevering van CCDP1  cultuurcafé. Gepresenteerd door Marianne Ames, Reinard Maarleveld en Marco Spruit Bleeker.

De gasten

Deirdre Carasso
De nieuwe directeur van het Stedelijk Museum Schiedam is kunsthistoricus en werkte in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Over haar nieuwe baan zegt ze: “zowel in de stad als in het museum is de sterke wil aanwezig om een nieuwe toekomst voor het Stedelijk Museum Schiedam vorm te geven. Ik ga de samenwerking met de stad en haar inwoners graag aan.” Dat klinkt goed! We zijn benieuwd naar de ervaringen die ze in haar eerste honderd dagen heeft opgedaan. Hoe bevalt Schiedam?

Jan van der Ploeg en Janet van Huisstede
Jan van der Ploeg volgde ooit de sociale academie om het vakbondswerk in te gaan. Maar zijn hobby fotografie werd zijn baan. Nu is zijn sociale blik kenmerkend voor het fotografisch werk. In de Grote- of Sint Janskerk is tot en met 11 september de ‘EXPO Schiedammers Maken...’ te zien waarvoor Van der Ploeg prachtige foto’s maakte. Jan van der Ploeg en Janet van Huisstede vertellen over de totstandkoming van de tentoonstelling en de foto’s.

Battle der iconen
Tijdens Open Monumenten Dagen (zaterdag 10 en zondag 11 september) wordt bekend gemaakt welke historische persoon tot icoon van Schiedam is gekozen. Kandidaat-iconen François HaverSchmidt en Liduina van Schiedam staan in ieder geval in de top 10. In een meedogenloze battle zullen Lidwien Meijer (namens Liduina) en Marcel Teunissen (namens HaverSchmidt) het tegen elkaar opnemen. Het zal donderen in de Doele!

Han van der Horst
Ons huis-icoon Han van der Horst laat zijn eigenwijze licht schijnen over actuele gebeurtenissen in de stad Schiedam.
Gerben de Bruin Al 12,5 jaar boekverkoper bij PostScriptum en lezer van ontelbare prachtboeken. Hij selecteert uit verschillende genres drie toppers en legt uit waarom u deze titels niet mag missen.

Jeroen Dijkstra
Cultureel Ondernemer te Schiedam, Jeroen Dijkstra, presenteert een boeiende keuze uit de wereld van moderne kunst, muziek en dans. Altijd inspirerend!

Mental Firecrackers
|Wat krijg je als je rock’n’roll, country en rhythm&blues bij elkaar pakt, en dat door echte liefhebbers laat uitvoeren? Dan krijg je Mental Firecrackers. Gelouterde muzikanten die er nog steeds voor gáán! Al 11 jaar in deze set-up: Thom Borsboom, Marcel Rozenberg, Koos Vorstenbos. Voor deze gelegenheid als trio, zónder drums. Een akoestische line-up waardoor de pure melodiëen tot hun recht komen, met composities van Neil Young, Tom Petty, John Hiatt, R.E.M. en nog veel meer!

CCDP1 St. Joris Doele Doeleplein 1 3111 PA Schiedam Donderdag 1 september, 20.00 uur Toegang €10,- BIJ RESERVERING VIA CCDP1.NL SLECHTS €5,-

CCDP1 donderdag 1 september met onder meer Deirdre Carasso

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws