Cesco Agterberg per direct weg bij Excelsior Maassluis
donderdag, 05 maart 2015 08:06

Cesco Agterberg per direct weg bij Excelsior Maassluis

Excelsior M en oefenmeester Cesco Agterberg beëindigen hun samenwerking per direct , dat meldt de topklasser woensdag 4 maart op haar website.

Het bestuur van Excelsior M is tot de conclusie gekomen dat de strijd tegen degradatie, onder leiding van Agterberg, onvoldoende vertrouwen biedt voor een goede afloop.

Het besluit kwam nadat er in een uitvoerig maar vooral constructief overleg is gebleken dat er onvoldoende basis bestaat om de samenwerking tot aan het einde van dit seizoen voort te zetten.

De Maassluise Topklasser strijdt al het gehele seizoen om degradatie uit de hoogste afdeling van het zaterdag-amateurvoetbal te voorkomen, maar nog altijd is de situatie voor de Tricolores zorgwekkend.

Met het afscheid komt er dus een voortijdig einde aan het dienstverband van Agterberg die kan terugkijken op mooie jaren bij Excelsior M. Onder zijn leiding werd Excelsior M in het seizoen 2012 – 2013 kampioen in de Hoofdklasse en promoveerde daardoor naar de Topklasse. Een lang gekoesterde wens ging daarmee in vervulling. Daar waar de critici op voorhand Excelsior M als degradant in haar debuutseizoen toedichtten, bleek Excelsior M onder leiding van Agterberg de verrassing van het seizoen 2013- 2014. Excelsior M eindigde op een zeer verdienstelijke 6e plaats op de ranglijst en verraste vriend en vijand met attractief spel.

Dit seizoen waren de verwachtingen hoog gespannen maar vanaf de eerste wedstrijd tot aan heden kan de ploeg bij lange na niet brengen wat het vorig jaar deed. Excelsior M bivakkeert al weken op de laatste plaats en degradatie lijkt nauwelijks meer af te wenden.

Met het besluit om vroegtijdig afscheid te nemen van Cesco Agterberg komt een einde aan een prettige manier van samenwerking. Excelsior M moet in de resterende wedstrijden alles in het werk stellen om degradatie te ontlopen; Agterberg kan zich in alle rust gaan voorbereiden op zijn nieuwe klus die hij al enige tijd geleden is overeengekomen met SC Feyenoord.

Foto: Harry Noordhof

www.waterwegsport.nl

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws