dinsdag, 07 april 2015 20:10

Charismatische Amerikaanse woordkunstenares Akua Naru en spoken word artiest Akala in Grounds

De charismatische Amerikaanse woordkunstenares met Nigeriaanse roots vernieuwt de hiphop met sociaal geëngageerde teksten en respect voor de zwarte muziekcultuur. Akua Naru is met gospel opgegroeid en sloeg als kind al aan het dichten. Met een goed gevoel voor ritme zette ze haar teksten op muziek, voortbordurend op de tradities van jazz, funk en soul in de lijn van Erykah Badu en Lauryn Hill. Op zoek naar gerechtigheid hebben haar raps een politieke inslag gekregen. Succesvolle optredens brachten haar van West-Afrika, door China naar Keulen, waar ze nu woont en werkt.

De talentvolle rapster en zangeres deelde in het verleden het podium met o.a. afrobeat-legende Tony Allen en werkte samen met Angelique Kidjo, tUnE-yArDs, Questlove van The Roots. Akua vermengt klassieke hiphop met scherpe teksten en een flow waar je U tegen zegt. Critici vergelijken haar met grootheden als Lauryn Hill en Erykah Badu. Akua is maatschappijkritisch, sociaal bewogen en weet serieuze thema's op een positieve en coole manier aan de kaak te stellen.

Ook treedt spoken word artiest Akala op. Dit optreden staat in het teken van het nieuwe album 'Knowledge Is Power II', dat deze lente het daglicht zal zien.

Datum: zaterdag 18 april

Locatie: Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam

Aanvang: 21:00h / DOORS: 20:00h

Entree: €12,50

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1607648979456795/

Kaartverkoop link:

https://www.reswmdc.nl/kassa/index.php?v=282&m=c448202c9dda7b7240c8d15e6ab4419f

YouTube Akua Naru: https://www.youtube.com/watch?v=Oq54rLOBeiQ

YouTube Akala: https://www.youtube.com/watch?v=2GMeSj46pNg

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws