zondag, 31 januari 2016 13:56

Charlois sv - Hermes-D.V.S. 3-2

Hermes moest vanmiddag op bezoek bij de Rotterdammers die op een 2e plek staan. Het werd een enerverende wedstrijd met twee voetballende ploegen.

Het eerste deel van de wedstrijd is voor Hermes, dat na 10 minuten de 1e grote kans krijgt. Mari Lansbergen ziet, alleen voor de keeper, zijn schot door de Charlois-doelman gekeerd.
Tien minuten later de 2e grote kans. Bas Kerkhof schiet vanaf rand 16 meter de bal laag naar de rechterhoek. De keeper kan er nog net bij. Stefan Dijkxhoorn schiet naast uit de rebound.
Drie minuten later ligt de bal in het Schiedamse net. Een vrije trap van Charlois wordt door een communicatiefout in de verdediging niet goed verwerkt, 1-0. Hermes recht de rug en probeert het spel opnieuw naar zich toe te trekken.

Hermes creƫert kansen, maar ook Charlois deelt speldenprikken uit. Doelman Quinten Horn voorkomt met een goede redding, dat het 2-0 wordt. Na ruim een half uur komt Hermes terecht op gelijke hoogte.

Het doelpunt van Bas Kerkhof wordt echter afgekeurd voor buitenspel. De Schiedammers zetten nog een tandje bij om toch voor rust nog de gelijkmaker te scoren. In de laatste minuut wordt die inzet dan toch beloond.

Bas Kerkhof jaagt goed door op een terugspeelbal. De Charlois-keeper schiet de bal tegen de Hermes-spits op. Tot blijdschap van iedereen met een lichtblauw hart belandt de bal in de goal, 1-1. De teams gaan direct rusten.

Een paar minuten in de 2e helft komt Charlois weer op voorsprong. Wederom ziet de Schiedamse verdediging er niet goed uit, 2-1. Hermes krijgt weer kansen op de gelijkmaker, maar uit een prachtige vrije trap in de 75e minuut maakt Charlois de 3-1.

Vanaf 20 meter wordt de bal stijf in de kruising geschoten, de Hermes-goalie is kansloos. Hermes geeft niet op en vlak voor tijd maken de Schiedammers de aansluitingstreffer. Laatste man Vincent Lansbergen (foto), al jaren een vast gezicht in de Hermes-defensie, scoort van buiten de zestien met een halve omhaal de 3-2. Er volgen nog twee hachelijke momenten voor de Rotterdamse goal, maar Charlois sleept de drie punten binnen.

Het zit de laatste wedstrijden niet mee voor de Schiedammers. Als er iets meer scherpte, in zowel verdedigend als aanvallend opzicht, tentoon wordt gespreid, dan volgen de punten weer vanzelf.

Charlois sv - Hermes-D.V.S. 3-2

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws