donderdag, 04 mei 2017 13:28

Cheque van € 4.975,- voor Stichting Net Niet Genoeg

Schiedam - Dinsdag 17 april ontving Stichting Net Niet Genoeg uit handen van de Gemeente Secretaris Karin Handstede en het Centrummanagement een cheque ter waarde van € 4.975,-. Dit bedrag is het resultaat van het verbinden van een Schiedams goed doel aan het eindejaargeschenk van de ambtenaren en vrijwilligers in Schiedam eind 2016 met Proosje munten, de zogenaamde Proosje munten actie.

De gemeente Schiedam gaf het Centrummanagement in 2016 wederom opdracht om de Proosje munten actie te organiseren. Een zeer gewaardeerde actie waarbij ambtenaren en vrijwilligers in december als eindejaarsgeschenk Proosje munten ter waarde van € 5,- per munt ontvingen en in konden leveren bij de meer dan 130 deelnemende Schiedamse ondernemers in Schiedam Noord, Zuid, Nieuwland en Centrum.

Een lokaal goed doel
De Proosjes munten konden door de ambtenaren ook direct gedoneerd worden aan het lokale goede doel van 2016, de Stichting Net Niet Genoeg, door de munten in de daarvoor bestemde bus in het stadskantoor te werpen. Ook de munten die niet waren ingeleverd kwamen hieraan ten goede met als resultaat een opbrengst van € 4.975,-. Dit bedrag is veel hoger dan de voorgaande jaren en heeft waarschijnlijk te maken met de keuze om dat jaar een lokaal doel te steunen.

Dankbaar in ontvangst genomen
Afgelopen dinsdag was het dan zover en werd de cheque ter waarde van € 4.975,- onder andere overhandigd door onze gemeente secretaris Karin Handstede en Centrummanager Phons Ockerse aan het bestuur van Stichting Net Niet Genoeg, Natasja Westmaas en Miriam van der Meer. De zichtbaar ontroerde dames verzekerde dat het geld zeer goed besteed zou worden en een enorme bijdrage is voor de inwoners van Schiedam die letterlijk net niet genoeg hebben. Uiteraard ging hun dank uit naar iedereen die deze bijdrage tijdens de Proosje munten actie hebben gedaan.

Schiedamse economische samenwerking
De Proosje munten actie wordt al een aantal jaren zeer goed ontvangen door de ambtenaren en sinds 2016 ook de vrijwilligers. Maar vooral juichen alle deelnemende ondernemers deze actie toe, omdat het geld voor een eindejaarsgeschenk goed wordt besteed en terugvloeit in de kassa-lade van Schiedamse ondernemers. Ook voor het jaar 2017 staat deze actie weer op te planning en uiteraard mogen andere bedrijven die een mooi actie voor hun personeel zoeken hier aan meedoen door Proosje munten als eindejaarsgeschenk te geven of door een paar munten bij het vertrouwde geschenk te voegen.
Cheque van € 4.975,- voor Stichting Net Niet Genoeg

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws