dinsdag, 22 december 2015 09:05

Chris Oomen stelt zelf Van der Lindenprijs in

nieuwe stadsblad

De bestuurder van zorgverzekeraar DSW, Chris Oomen, heeft een landelijke prijs à raison van 25.000 euro ingesteld voor projecten en initiatieven in de ouderenzorg in Nederland. Hij heeft de prijs, voorlopig gegarandeerd voor vijf jaar, genoemd naar Anne-Marie van der Linden, die vorige week afscheid nam als bestuurder en directeur zorg van de Frankelandgroep in Schiedam. Zo schrijft het Nieuwe Stadsblad.

Chris Oomen vindt haar de beste bestuurder die in de Nederlandse ouderenzorg actief was. Hij vindt de Frankelandgroep de beste zorginstelling van Nederland. De instelling van de jaarlijkse prijs is voor honderd procent een particulier initiatief van Chris Oomen zelf.

Behalve dat Oomen hiermee zijn waardering voor haar verdiensten in de ouderenzorg wil uitdrukken, heeft hij ook iets in de persoonlijke sfeer terug willen doen. Hij verbleef eens in La Sorpresa, het buitenhuis van de Frankelandgroep in Spanje. ,,Ik wil zelf ook wel zo’n villa hebben,’’ liet Oomen toen weten. Anne-Marie van der Linden ging als vriendendienst voor hem op zoek en vond een villa, die nog mooier was dan La Sorpresa. Omdat hij grote waardering had voor de huisstijl en aankleding van de zorgcentra van de Frankelandgroep, ging Oomen blindelings op haar af en kocht hij de villa ongezien. De makelaar had dat nog nooit meegemaakt.

Van der Linden wilde geen compensatie voor haar inspanningen. Maar bij haar afscheid zag Oomen zijn kans schoon. De Anne-Marie van der Lindenprijs is een eerbetoon aan haar en levert de naamgeefster geen geld op, maar wel de vijf zorginstellingen die de komende jaren opvallend presteren. Oomen heeft haar benoemd tot voorzitter van de jury. ,,Je bent de beste bestuurder, die ik ooit heb meegemaakt. Ik heb Frankeland altijd beschouwd als voorbeeld van hoe het moet in de zorg. En toen je zelf in het Vlietland Ziekenhuis verbleef en de gang van zaken zag, kwam je met adviezen waar DSW nog dagelijks de vruchtenvan plukt.’’

Burgemeester Cor Lamers deelde vorige week mee, dat het koning Willem-Alexander heeft behaagd om Anne-Marie van der Linden te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Chris Oomen bouwde met de derivatenhandel een aanzienlijk vermogen op. Zijn inzet als bestuurder van de dwarse zorgverzekeraar DSW is puur idealisme. Zijn jaarsalaris schonk hij ook dit jaar aan de Voedselbank.

Bron: Nieuwe Stadsblad, foto Rob Siegerist

Chris Oomen stelt zelf Van der Lindenprijs in

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws