woensdag, 23 november 2016 17:14

Collectieve aanvullende zorgverzekering voor meer Schiedammers

Schiedam - De gemeente Schiedam heeft de drempel voor de Collectieve aanvullende zorgverzekering (CAV) verlaagd. Hierdoor kunnen meer Schiedammers met een laag inkomen er gebruik van maken. Tot uiterlijk 31 december van dit jaar kunnen ze wisselen van zorgverzekeraar en overstappen naar DSW.

De regeling bestond al, alleen lag de inkomensgrens tot nog toe op 110% van de zogeheten bijstandsnorm. Mensen met een inkomen op 120% van die bijstandsnorm, kunnen nu ook deze collectieve aanvullende verzekering bij DSW afsluiten. Op www.gezondverzekerd.nl kunnen ze zien of ze ervoor in aanmerking komen en zich meteen aanmelden. Het is daar ook mogelijk de huidige zorgverzekering te vergelijken.

Wethouder Mario Stam heeft zich er hard voor gemaakt dat meer Schiedammers gebruik kunnen maken van deze bijzondere bijstand: “Als je weinig geld hebt, kan de goedkopere collectieve aanvullende verzekering al veel verschil maken. Daarom is het belangrijk dat de mensen om wie het gaat, weten dat de regeling bestaat. Mensen met een bijstandsuitkering krijgen bericht thuis van Stroomopwaarts, maar de groep is natuurlijk groter. Dus slaan we de komende maand flink op de trom om Schiedammers te wijzen op deze collectieve aanvullende verzekering die we in samenwerking met DSW aanbieden.”

Stroomopwaarts biedt namens de gemeente Schiedam samen met DSW de collectieve aanvullende zorgverzekering aan. Met deze verzekering kunnen Schiedammers met een laag inkomen de zorgverzekering uitbreiden met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, eigen bijdragen Wmo en de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis meeverzekeren

Stroomopwaarts regelt de uitvoering van de CAV namens de MVS gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Alle aanvragen lopen via www.gezondverzekerd.nl. Nadat alle gegevens goed zijn ingevuld, regelt DSW de opzegging van de lopende zorgverzekering. Overigens kunnen mensen alleen overstappen naar DSW als ze geen betalingsachterstand hebben bij hun huidige zorgverzekeraar. Met vragen kunnen Schiedammers tijdens kantoortijden terecht bij Stroomopwaarts: 010 246 5555.

Collectieve aanvullende zorgverzekering voor meer Schiedammers

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws