woensdag, 24 mei 2017 08:43

Colleges steken loftrompet over beleid maar hoe gelukkig zijn de inwoners?

Schiedam - In de zomernota's blikken de colleges van Schiedam en Vlaardingen terug en steken zelf de loftrompet over het gevoerde beleid. Maar zien de inwoners dat ook zo?

De Atlas voor Gemeenten vergelijkt de 50 grootste steden van Nederland in het aandeel gelukkige inwoners. In hun lijst de 'geluksindex' staat Schiedam op plek 40 en Vlaardingen op plek 24. In Schiedam is, volgens dit onderzoek, 16 % van de inwoners niet gelukkig. In Vlaardingen is dat zo'n 14 %. Rotterdam scoort in dit onderzoek het slechtst met 18 % ongelukkige inwoners.

Het college van Schiedam stelt met het presenteren van de zomernota dat 'het beter gaat met Schiedam, doorzetten is daarom nodig'.

In een persverklaring stelt de gemeente Vlaardingen: 'De gemeente Vlaardingen is weer financieel gezond en heeft ruimte voor nieuwe investeringen in de stad. “Dankzij de nodige bezuinigingsmaatregelen in de afgelopen jaren en vooral de getoonde wendbaarheid en veerkracht van de stad hebben we nu weer financiële ruimte”, zegt wethouder Arnout Hoekstra tevreden. “Gericht kunnen we de komende jaren nieuwe investeringen doen, daarbij blijft het uiteraard noodzakelijk keuzes te maken”, vervolgt hij. “Ondanks de opgaande lijn kunnen we niet alle wensen honoreren. We willen de beperkte middelen zo evenwichtig mogelijk verdelen.”

Colleges steken loftrompet over beleid maar hoe gelukkig zijn de inwoners?

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws