woensdag, 23 augustus 2017 08:40

Commercieel luchtje aan Nacht van het Park Schiedam

Schiedam - Vandaag stuurt de organisatie van 'De Nacht van' het oudste stadspark van Nederland een persbericht dat er een exclusieve 'Linde-parfum' wordt gelanceerd tijdens de ‘Nacht van het 250-jarige Park’. Dat is iets wat je verwacht op een Goois feestje en niet meteen op een gesubsidieerd evenement in Schiedam.

Schiedam heeft een echte parfummaakster binnen de stadsgrenzen: Babita Versluis. Zij heeft 'het hoogwaardige eau de parfum' ontwikkeld in samenwerking met Nacht van het Park-organisatoren Edith Gruson en Kirstain Houweling. Het parfum is gemaakt van handgeplukte bloesem van de lindebomen in het oudste stadspark van Nederland. 'Zo is de jubileumzomer van de Plantage vastgelegd in een zeer exclusieve geur, verpakt in een 50 cc jeneverflesje' gaat het ronkende persbericht verder. Goedkoop is het niet: de 'genderneutrale geur' kost € 90,- per flesje.

Tijdens de ‘Nacht van het 250-jarige Park’ op 2 september wordt ‘Linde’ gelanceerd in een oplage van 60 flesjes. . “Geur is een goede hechter voor herinneringen”, vertelt Gruson. “Voor mij vangt deze geur de schoonheid en het plezier van ons prachtige park, op een manier die met je mee kunt dragen”. ‘Linde’ is een product van echt lokaal ambacht. “We hebben dit voorjaar hoog in de bomen gestaan, om met een hoogwerker van de geurende bloesem te plukken”, vertelt Gruson. De handgeplukte bloesem van de Tilia platyphyllos is in de zon gedroogd en daarna op alcohol gezet. Deze basisalcohol komt - Schiedamser kan het niet - van destilleerderij Nolet. “Heel geschikt want ze is bijna geurloos en heel zuiver met een alcoholpercentage van 96,4%”, weet Gruson.

Evenement Nacht van het 250-jarige Park
De lancering vindt plaats op 2 september, tijdens de ‘Nacht van het 250-jarige Park’, een openbaar toegankelijk evenement van 20.00 tot 02.00 uur ’s nachts. Het park is gevuld met lichtkunstwerken, projecties, muziek én raamkunst in omliggende huizen. Ook de bestaande kunstwerken in het park zijn sfeervol aangelicht en er zijn doorlopende interactieve shows en optredens van o.a. de Rijnmondband, modeontwerper Martijn van Strien, muziektheatergroep Tin men and the Telephone, kunstenares Chantal van Heeswijk en vele anderen. Kijk op www.plantagebewoners.nl of facebook.com/plantageschiedam

Sneak pre-sniff ‘Linde’
‘Linde’ is een ‘esprit’, de meest zuivere vorm van een eau de parfum. Van de geur zijn 60 flesjes à 50 cc beschikbaar. Verkoop gaat op voorinschrijving via deze link of via www.plantagebewoners.nl, op te halen tijdens de Nacht van het 250-jarige Park op 2 september in ‘de Plantage’, Schiedam. Voor wie alvast wil ruiken, is er op zaterdag 26 augustus en 2 september een ‘sneak pre-sniff’ bij het I-Punt S'DAM in De Waag aan Lange Kerkstraat 39.

Commercieel luchtje aan Nacht van het Park Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws