zondag, 15 november 2015 21:18

Complimententaart voor Speel-o-theek Ikkie

Op vrijdagochtend 13 november bezocht een afvaardiging van GroenLinks Schiedam Speel-o-theek ‘Ikkie’ aan het Bospad in Schiedam-Spaland. De sympathieke Speel-o-theek mocht - als voor Schiedam relevante organisatie - een complimententaart in ontvangst nemen.

Aangevoerd door de fractievoorzitter in de gemeenteraad, Jeroen Ooijevaar, werd de GroenLinks afvaardiging warm ontvangen door een groot gezelschap van bestuur en vrijwilligers.

‘Ikkie’ bestaat al 35 jaar. Na vele tijdelijke vestigingspunten heeft de stichting een vaste, mooie plek gevonden aan het Bospad tegenover het Natuurcentrum De Boshoek. Schiedamse gezinnen hebben de weg naar ‘Ikkie’ in de loop der jaren goed gevonden; er zijn honderden leden. De inzet van bestuur en vrijwilligers wordt beloond; in de afgelopen twaalf maanden is het ledenbestand weer verder aangegroeid.

Na het overhandigen van de traditionele complimententaart gaf Jeroen Ooijevaar aan waarom GroenLinks maandelijks zo’n bezoek brengt. GroenLinks vindt het belangrijk om groene en sociale initiatieven in onze samenleving te ondersteunen. Bij ‘Ikkie’ draait het om samen delen. Speelgoed is duur. De belangstelling van een kind kan snel voorbijgaan. Veel speelgoed blijft ongebruikt, raakt onklaar en wordt vroegtijdig weggegooid. Door ‘Ikkie’ kunnen de leden dat voorkomen. Hun kinderen krijgen gelegenheid om allerlei soorten speelgoed te leren kennen en verspilling wordt zo voorkomen.

Daarnaast is de organisatie prima; zo’n 20 vrijwilligers houden haar draaiend en vinden hierin plezier en voldoening.

GroenLinks Schiedam wenst hen alle goeds en zal waar nodig haar steun verlenen.

Complimententaart voor Speel-o-theek Ikkie

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws