dinsdag, 25 oktober 2016 14:57

Conferentie ‘Start-up’ door en voor Schiedamse jongeren

Schiedam - Schiedamse jongeren hebben elkaar én de stad veel te bieden. Tijdens de jongerenconferentie ‘Start-up’ maken ze kennis met elkaar, met allerlei Schiedamse organisaties en de gemeente. Ze ontdekken wat er allemaal te doen is in Schiedam en wat ze kunnen betekenen voor de stad.

Jongeren hebben de opzet van de conferentie zelf bedacht. Met als resultaat een interactieve avond met inspirerende activiteiten, workshops en ontmoetingen op dinsdag 29 november in het Wennekerpand.

Jongeren doen mee in Schiedam

Start-up is het resultaat van een half jaar hard werken. Door de jongeren zelf. Wethouder Nathalie Gouweleeuw: “Zij hebben tijdens diverse bijeenkomsten al hun innovatie- en denkkracht ingezet. Wij hadden vanuit de gemeente één vraag: Wat gaan jullie voor de stad doen? Verder kregen de jongeren helemaal de vrije hand. En dat heeft geleid tot activiteiten die wij zelf niet bedacht zouden hebben”

Uniek in Nederland

Dat jongeren op deze manier meedoen, is uniek in Nederland. “Het is een essentieel onderdeel van ons huidige jeugdbeleid. De gemeente praat niet over jongeren; ze nemen zelf het woord. De gemeente bedenkt niet op eigen houtje wat goed voor hen is; dat kunnen jongeren heel goed zelf. En dat stimuleren we waar we maar kunnen”, aldus een trotse wethouder.

Actieve Schiedamse jongeren verbinden

Er zijn heel veel jonge Schiedammers die kunnen en willen bijdragen aan de stad. Aanleiding voor de jongerenconferentie was de wens van de gemeenteraad om actieve Schiedamse jongeren met elkaar te verbinden zodat ze van elkaar kunnen leren.

Uitkomsten Jongerenmonitor bekend

De inhoud van de conferentie is gekoppeld aan de uitkomsten van de Jongerenmonitor. Dit onderzoek is rond de zomervakantie uitgezet onder Schiedamse jongeren in de leeftijd van 10 tot 24 jaar. Jongeren die in de enquête hebben aangegeven dat zij actief willen zijn in Schiedam, ontvangen allemaal een uitnodiging voor de jongerenconferentie.

Conferentie ‘Start-up’ door en voor Schiedamse jongeren

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws