vrijdag, 09 oktober 2015 07:26

Contracten getekend: Schiedam komt in beweging

De werkzaamheden aan het Park en Sportpark A4 gaan van start! De gemeenteraad gaf op 27 mei 2015 groen licht aan de uitwerking van ‘Schiedam in Beweging’, waardoor de gemeente nu kan investeren. Behalve met de uitvoering op het tunneldak gaat Schiedam ook verder met de herstructurering van de bestaande sportparken. In korte tijd zijn al vier contracten getekend. Het gaat om de aanleg van het Sportpark A4, voor woningbouw op
Harga Zuid en in Kethel en voor de bouw van een hockeycomplex.

Na maanden van tekenen, beraadslagen en overleggen met onder andere sporters, omwonenden en belanghebbenden zijn de ontwerpers eruit. De uiteindelijke vorm voor het Park A4 is gekozen. Hoog tijd ook om te laten zien wat nu het resultaat van alle besprekingen is geworden.

Duurzaam sportpark

Dan hebben de Schiedammers er niet alleen een keurig aangelegd park bij met fiets- en voetpaden die de recreant betrekkelijk snel naar het water (zuiden) of het groen van Midden-Delfland (noorden) brengen. Bovenop
het tunneldak van de rijksweg opent volgend jaar een duurzaam sportpark. Om te zorgen voor een optimale bezetting en daarmee exploitatie van de nieuwe sportaccommodaties wordt een beheersstichting opgericht. De  gesprekken daarover met de betrokken sportverenigingen lopen. In de komende maanden worden de afspraken tussen de nieuwe stichting en de sportclubs omgezet in contracten.

Forse impulsen

Voetbalvereniging vv  KethelSpaland vertrekt volgend seizoen 2016-2017 van de locatie in Kethel. Door het vertrek van de handbalvereniging Ventura, die al tijdelijk is verhuisd, komt ruimte vrij op Harga Zuid. De voormalige sportvelden krijgen de bestemming woningbouw. Zo krijgt de stad forse impulsen op het gebied van sport, groen en wonen. In plaats van een betonnen casco van ruim twee kilometer lang beschikt Schiedam dadelijk over een uniek sportpark boven op de tunnel van een rijksweg, ligt er een groen stadspark en kunnen woningen worden gebouwd waaraan in Schiedam behoefte is. Daarnaast kan herstructurering van de andere sportparken plaatsvinden zoals de bouw van een goed geoutilleerd hockeycomplex op Harga.

Contracten getekend: Schiedam komt in beweging

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws