maandag, 29 juni 2015 22:18

Cricket: ruime overwinning Excelsior ’20 in derby tegen Hermes DVS

waterwegsport

Hermes DVS heeft na een ruime nederlaag op stadsgenoot Excelsior '20 geen kans meer op een plaats bij de top vier. Na opnieuw een verloren toss koos aanvoerder Tom Heggelman van Excelsior '20 om eerst te gaan batten.Met enkele goede en soms gelukkige schoten gingen de mannen van Thurlede snel van start. Nadat de umpire een run-out over het hoofd zag ging Tim Etman alsnog snel erna uit (22), een paar overs later gevolgd door zijn openingspartner Edwards (18). Daarna volgde een sterk partnership tussen de buitenlandse speler Alex Ross en Lorenzo Ingram die de wedstrijd besliste. Ross in de aanvallende rol en Ingram iets defensiever bouwde aan een partnership van 122 runs, waarbij Ingram door een miscommunicatie ongelukkig run-out ging. Ross voerde samen met Joost Kroesen (38) het tempo nog verder op, mede door matig bowlen en fielden van de blauw-witten. Ross eindigde na een prachtige innings, inclusief een paar grote zessen, op 149. Het uiteindelijke totaal was 325 voor 6 na 50 overs.

Na de lunch moest Hermes toch al snel enige risico's nemen om het grote totaal te behalen. De bowlers van Excelsior '20 wisten echter wel gebruik te maken van de slechte pitch van Hermes DVS, waarbij Tom Heggelman en Rens van Troost al snel de wedstrijd beslisten. Uiteindelijk eindigde Heggelman met 5 wickets (5-40-9). Sebastiaan Braat (31), Kruger van Wijk (29) en Tamim Faqiri (21) scoorden nog runs, maar een wedstrijd werd het nooit.

Door de nederlaag zakte Hermes DVS naar de 7de plek en schoof Excelsior'20 op naar de 5de plek. De stadgenoten zullen elkaar nog een keer treffen in augustus in de play-offs voor degradatie. De strijd om het kampioenschap is een stuk spannender waarbij het gat tussen de nummer 1 VOC en nummer 4 ACC slechts drie punten is.

De volgende wedstrijd van Hermes DVS is zaterdag as. uit tegen regerend landskampioen Quick Haag. Aanvang is 10.00 uur.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws