maandag, 18 mei 2015 22:23

Cricketers Excelsior’20 met goed gevoel naar derby

waterwegsport

Komend Pinster weekend staat voor de cricketers van Excelsior'20 de derby tegen Hermes DVS op het programma Afgelopen weekend was wisselend voor de Schiedammers, maar na een 2-0 verlies tegen VOC op zaterdag sloot Excelsior'20 met een 2-0 winst op VRA het weekend alsnog goed af.Op zaterdag diende er lang gewacht te worden op droge omstandigheden voor de KNCB Topklasse wedstrijd tussen VOC en Excelsior'20. Door de regen werd de wedstrijd tot 31 overs ingekort door de umpires. VOC won de toss en ging eerst batten. Er volgde een dramatische start van de batting innings van VOC, de eerste 7 wickets vielen voor slechts 30 runs. Captain Jamil en Zuid Afrikaan Kriel waren herbouwden de innings van VOC echter en het 8e wicket (Jamil 35 runs) viel op de stand van 89 runs. De laatste 3 batsmen voegden nog enkele runs toe, maar op de stand van 102 waren de "Bloedhonden" all out. Bij Excelsior'20 was het bowlen en fielden wederom goed verzorgd. Captain Tom Heggelman was de beste bowler met 3 wickets voor 16 runs in 6 overs.

Lage scores blijken in de cricketsport nogal eens moeilijk te achterhalen en zo ook zaterdag. De ene na de andere batsman van Excelsior'20 maakte een kleine score om vervolgens uit te gaan. Het werd nog erg spannend met 6 runs nodig om te winnen voor Excelsior'20 en 2 wickets die nodig waren voor VOC om te winnen. VOC trok aan het langste eind door een "clean bowled" (Rens van Troost door Jamil) en een run out (Gijs Kroesen door Maarten van Ierschot). Grote vreugde bij VOC en grote teleurstelling bij Excelsior'20.

Op zondag moest Excelsior'20 de kater van een dag eerder verwerken in een inhaalwedstrijd tegen VRA in Amstelveen. Excelsior'20 won de toss en ging eerst batten. Captain Heggelman en wicket keeper Roel Verhagen togen naar het wicket en kenden een redelijke start, 25 runs voor het eerste wicket (Roel Verhagen 8 runs). Samen met speler / coach Lorenzo Ingram bouwde Heggelman aan een nieuw partnership tot Ingram gevangen werd door Szwarczynski op het bowlen van Bhatti op de stand van 62. Met regelmaat vielen daarna de wickets en alle batsmen maakten wel wat runs maar niet erg veel. Alleen Australische batsman Alex Ross maakte 54 runs en leverde daarmee de grootste bijdrage aan de kant van Excelsior'20. Na 50 overs stonden er 187 runs op het bord voor het verlies van 8 wickets.

Excelsior'20 zette direct veel druk op de batsmen van VRA door goed te bowlen en scherp te fielden. Wickets vielen vaak snel achter elkaar en via 37 v 4 en 82 v 9 maakten de laatste batsmen er samen nog 45 voor het laatste wicket. Een hele belangrijke overwinning voor Excelsior'20, waardoor het nu de 3e plaats in neemt op de ranglijst op basis van de netto run rate.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws