maandag, 18 mei 2015 07:50

Cricketers Hermes D.V.S. winnen thriller van VRA

waterwegsport

De cricketers van Hermes DVS hebben in een spannende wedstrijd gewonnen van het Amsterdamse VRA. Door de regenval werd de wedstrijd ingekort tot 31 overs. Na opnieuw een verloren toss werden de mannen van aanvoerder Stephan Myburgh eerst het veld ingestuurd om te fielden. Er werd aanvankelijk redelijk goed gebowld met name door Lesley Stokkers, waardoor de VRA batsmen niet helemaal los kwamen. Toch scoorde van den Burg 41 runs en voerden de internationals Szwarczynski (42) en aanvoerder van het Nederlands elftal Borren het tempo op en straften ze slordig bowlen genadeloos af. Nadat deze twee mannen uit waren, stagneerde de productie van de Amsterdammers en mede door uiteindelijk vier run-outs, drie mooie vangen van Sebastiaan Braat en drie wickets van Davi van Slobbe eindigde VRA op 211 all out.

Met een benodigde run-rate van bijna 7 runs per over, ging Hermes DVS goed van start vooral door opnieuw goed batten van Stephan Myburgh, die uiteindelijk op 57 strandde. Hermes DVS raakte steeds verder achter op schema, maar aanvallend batten van speler-coach Kruger van Wijk en de in topvorm verkerende wicketkeeper Bart Schilperoord, brachten Hermes DVS volledig terug in de wedstrijd. Nadat Borren in de 28e over twee wickets achter elkaar pakte, met onder andere het wicket van Schilperoord (43), was de spanning volledig terug in de wedstrijd. Het was uiteindelijk Manminder Singh, die met twee prachtige boundaries uiteindelijk de wedstrijd opnieuw in het voordeel van de Harga-bewoners deed kantelen.

Uiteindelijk maakte van Wijk (56 not out) het in de laatste over uit en kon de tweede overwinning op rij worden gevierd.

Door de overwinning heeft Hermes DVS 4 punten uit 4 wedstrijden en staat nu in de middenmoot. In het Pinksterweekend zal zaterdag de altijd beladen derby bij Excelsior '20 worden gespeeld, die eveneens 4 punten uit 4 wedstrijden heeft behaald. Op maandag 25 mei speelt Hermes DVS vervolgens thuis tegen regerend landskampioen Quick Haag. Aanvang van de wedstrijden is om 11 uur.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws