Cricketers Hermes DVS verliezen bij VRA
maandag, 22 juni 2015 07:51

Cricketers Hermes DVS verliezen bij VRA

waterwegsport

Hermes DVS heeft in de Topklasse verloren uit bij VRA uit Amsterdam. De wedstrijd startte weer later door de regenval en werd aanvankelijk ingekort tot 45 overs.Na twee ballen brak wicketkeeper Bart Schilperoord zijn pink en moest zodoende de strijd snel staken. Hij werd vervangen door Marloes Braat, speelster van de dames van Hermes DVS en het Nederlands elftal. Ze bleef niet lang onopgemerkt en pakte een al snel een goede vang. VRA strafte matig bowlen van Hermes hard af en net als bij de thuiswedstrijd eerder dit seizoen waren het met name Szwarczynski (50) en Borren (82) die de boosdoeners waren. Aan Hermes zijde was het met name weer Lesley Stokkers die goed en zuinig bowlde (1-23-10) en opvallend waren de twee wickets van Nick Statham. Uiteindelijk eindigde VRA op maar liefst 280 runs uit 45 overs.

Door opnieuw regen werd de wedstrijd verder ingekort tot 38 overs en werd het totaal aangepast naar 256 runs. Hermes DVS ging niet goed van start, maar het waren zoals wel vaker dit seizoen aanvoerder Stephan Myburgh en speler-coach Kruger van Wijk die het herstel inzette. Met zijn derde century zette Myburgh zijn team op het goede spoor, maar nadat hij uit ging (101 runs uit 88 ballen, 13×4) stortte de innings in elkaar. Daarvoor was van Wijk ook al uit gegaan (69) waardoor geen van de topbatsmen meer instonden. Uiteindelijk viel het doek na 221 all out na 35 overs.

Door de nederlaag staan de Schiedammers op een gedeelde 5de plaats en is het gat met de nummer vier opgelopen tot vier punten. Met nog drie wedstrijden te gaan in de reguliere competitie lijkt dit een onmogelijke opgave om dit gat te overbruggen. Belangrijk is nu een goede uitgangspositie te krijgen voor de degradatie play-offs waarbij alle punten uit de reguliere competitie worden meegenomen.

Aanstaande zondag staat de derby tegen Excelsior'20 op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld bij Hermes DVS en de aanvang is, mits droog om 11.00 uur.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws