maandag, 01 juni 2015 07:58

Cricketers Hermes DVS verliezen opnieuw

waterwegsport

De cricketers van Hermes DVS hebben na de ontluisterende nederlaag van vorige week opnieuw verloren, ditmaal van het Rotterdamse VOC.Na een gewonnen toss (de eerste na 7 wedstrijden) werd gekozen eerst te batten. Dit leek een goede zet van aanvoerder Myburgh, want samen met Harro Seelaar werd een mooi partnership neergezet van 45 runs, waarna Myburgh (22) dubieus werd uitgegeven. Hierna werd het bowlen van VOC steeds netter, waardoor de run-rate terug liep. Na het wicket van Lesley Stokkers (16) bouwde Harro Seelaar en Kruger van Wijk geduldig aan een partnership van 110 runs, waarna van Wijk run-out ging.

Daarna werd er nog wel wat versneld, waarbij Harro Seelaar uiteindelijk uitging op 77, en stokte de productie uiteindelijk op 210 runs. Dit leek op voorhand een verdedigbaar totaal op het trage graswicket.
VOC ging echter furieus van start door aanvallend batten van Jelte Schoonheim die de druk op de bowlerij van Hermes DVS legde, zonder dat zij hier een passend antwoord op hadden. Hierdoor liep Hermes DVS continue achter de feiten aan en door ongedisciplineerd bowlen kon er geen enkel moment druk worden gezet. Na het wicket van Schoonheim (52) was de stand 74 voor het verlies van drie wickets en leek Hermes DVS weer terug in de wedstrijd. Vanaf dat moment dicteerden echter Amol Muzumdar en met name Pieter Seelaar, die tot vorig seizoen altijd bij Hermes DVS speelde, de wedstrijd zonder een kans weg te geven. De wickets van Muzumdar en Pieter Seelaar vielen uiteindelijk te laat, waardoor er geen spannend einde meer was. VOC speelde het daarna rustig uit en passeerde het totaal van Hermes DVS na 43 overs en bleef Atse Buurman 24 not out.

Door de nederlaag heeft Hermes DVS 7 gespeeld en 6 punten, en veroverde VOC opnieuw de koppositie. De helft van de reguliere competitie zit er nu op en Hermes DVS staat nu op een gedeelde 5de plaats maar op netto-run rate ('doelsaldo') op de 7de plek. Deze plek zou aan het eind van de competitie play-offs voor degradatie betekenen.

Er zijn nog 7 wedstrijden te gaan om bij de eerste vier te eindigen. Daarvoor zal eerst aanstaande zaterdag op bezoek bij het Amsterdamse ACC gewonnen zien te worden.

Stand
1. VOC​​​7-11
2. ACC​​​7-10
3. Dosti United CC​7-8
4. VRA​​​7-6
5. Quick Haag​​7-6
6. Excelsior​​7-6
7. Hermes DVS​7-6
8. HBS​​​7-2

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws