maandag, 15 juni 2015 08:00

Cricketweekend Hermes DVS: verlies en belangrijke overwinning

waterwegsport

Hermes DVS heeft twee punten overgehouden aan het dubbele cricketweekend. Op zaterdag werd uit verloren tegen Dosti-United CC. Op zondag werd een belangrijke overwinning geboekt op hekkensluiter HBS.

Op zaterdag werd in Amsterdam later gestart door de regen, hetgeen resulteerde in een verkorte wedstrijd van 44 overs. Er werd redelijk gebowld en gefield, zonder dat er echte druk op Dosti werd gelegd, de zo rustig aan het totaal kon bouwen met Price als topscoorder met 81 runs. Omdat Dosti nog veel wickets in handen had konden ze op einde versnellen en scoorden 70 runs uit de laatste 6 overs, waarbij het totaal eindigde op 245 in 44 overs.
Niet een onmogelijke opgave, maar als snel waren er al twee batslieden uit aan Hermes kant. Zoals zo vaak al dit seizoen kwam het weer aan op aanvoerder Stephan Myburgh en speler-coach Kruger van Wijk, die uiteindelijk uit ging met 22 runs. De in het elftal teruggekeerde Bart Schilperoord liet zien dat hij na een paar wedstrijden afwezigheid nog steeds in goede vorm stak en scoorde een aanvallende 36 runs, voordat hij een van de vier slachtoffers werd van Hafeez (4-26-8). Nadat ook Myburgh uitging op 73 runs sloegen Omer Bacchus (26 not out) en Tamim Faqiri (16) nog enkele boundaries, maar bleef het totaal steken op 216 all out. Al met al een terechte nederlaag.

Op zondag speelden de Schiedammers thuis tegen hekkensluiter HBS uit den Haag. De wedstrijd begon later, omdat de umpires te laat waren bij toss. Te laat voor Harro Seelaar die vlak voor het begin van de wedstrijd met een rugblessure uitviel. Hermes DVS startte goed met de van een blessure teruggekeerde Sebastiaan Braat, die snel 2 wickets nam. Daarna bleven de wickets regelmatig vallen waardoor continu de druk op HBS werd gehouden. Ondanks drie gemiste, maar moeilijke vangen, bleef het totaal steken op 135 all out. Davi van Slobbe had zijn vorm weer te pakken en dat resulteerde gelijk in vier wickets (4-16-9). De goed bowlende Lesley Stokkers en Sebastiaan Braat pakten ieder twee wickets.
Een zeer haalbaar totaal, maar de Harga-bewoners gingen dramatisch van start.

De aangepaste batting line-up kwam niet uit de verf en het zag er somber uit na een tussenstand van 56 voor 5 na 13 overs. Maar van Wijk en Braat werkten aan het herstel zonder gas terug te nemen. Uiteindelijk eindigden zij ook de wedstrijd waarbij Braat met 49 runs not out bleef (uit 38 ballen, 5×4 en 2×6) en van Wijk 39 not out (4×4). Zodoende passeerde Hermes DVS het totaal van 135 voor het verlies van 5 wicket. Door de overwinning steeg Hermes DVS naar de 5de plek. Na dit weekend is er voor het eerst een duidelijke tweedeling in de competitie, waarbij het gat met nummer 4 nu drie punten is. Komende zondag speelt Hermes DVS uit tegen VRA in Amsterdam.
Vrijdag 18.30 begint de Twenty /20 competitie. Hermes DVS zal als titelverdedigers het toernooi beginnen met een thuiswedstrijd tegen Sparta. Aanvang is 18.30.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws