dinsdag, 01 september 2015 15:20

Cultureel Forum en Sjef Henderickx op 13 september 2015 in de Sodafabriek

Het Cultureel Forum Schiedam organiseert een lezing, zoals eerder in voorgaande jaren, op zondag 13 september om 10.00 uur met als titel 'Kunst en Ambacht' die het landelijke thema van Open Monumentendag ondersteunt.

Wie anders dan kunstenaar Sjef Hendrickx, telg uit een beroemde Schiedamse kunstenaarsfamilie, is in staat dit thema op beeldende wijze tot leven te brengen?

De familie Hendrickx speelt al generaties lang een toonaangevende rol in het culturele leven van Schiedam. In de spannende ruimtes van de Sodafabriek zal Sjef Henderickx de relatie tussen kunst en ambacht toelichten, zoals hij deze ziet. Hij gaat hierbij uit van zijn ervaring uit zijn beroepspraktijk en de herinnering aan zijn vader en oom, beiden ook Schiedamse kunstenaars.

Beginnend met een korte historische inleiding, vertellend over zijn ervaringen, verworven inzichten, de soms gespannen relatie tussen kunst en ambacht en eindigend met een gezamenlijke discussie over de actuele verhouding tussen kunst en ambacht. De vorm waarin deze voordracht zal plaatsvinden, zal voor verrassingen zorgen!

Het evenement vindt plaats in de monumentale Sodafabriek. Behalve een lezing, zal er ook een rondleiding door de Sodafabriek zijn en een brunch worden geserveerd.

Programma zondag 13 september
- 10.00 - 10.30 Inloop en koffie onder de sodavaten, rondleiding in de in restauratie zijnde fabrieksruimten
- 10.30 – 12.00 lezing Sjef Hendrickx en gesprek
- 12.00 – 13.00 brunch

Kaarten voor toegang, koffie en lunch à € 15,00 zijn te bestellen via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per sms aanmelden bij 06 43004659.

Studenten betalen na vertoon van hun studentenkaart/ID €10,-

Vermeld bij de reservering u naam, aantal personen en telefoonnummer.

De capaciteit van de locatie is beperkt en derhalve alleen voor de eerste 50 aanmelders! Reservering vindt plaats op basis van volgorde van binnenkomst.

Adres: Sodafabriek, Makkersstraat 3 in Schiedam, 3111 AL Schiedam (zijstraat Tuinlaan).

Cultureel Forum en Sjef Henderickx op 13 september 2015 in de Sodafabriek

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws