dinsdag, 14 maart 2017 14:46

Cultuurcafé moet stoppen

Schiedam - Onverwachts is een eind gekomen aan het Cultuurcafé in de Sint Joris Doele. Het heeft in 2016 een paar keer plaatsgevonden en zou donderdag 9 maart een vervolg krijgen, maar de organisatie heeft sprekers en artiesten moeten afzeggen.

Door Kor Kegel

Er is onvoldoende subsidie, zegt mede-organisator Reinard Maarleveld, tevens bekend als voorzitter van de Historische Vereniging Schiedam.

De organisatie van het CultuurCaféDoelePlein1 (CCDP1) had een bepaalde opzet in gedachten voor een reeks bijeenkomsten, niet een eenmalige bijeenkomst op 9 maart. Het programma voor 2017 was al rond. Er werd veel tijd gestoken in sponsorwerving om de continuïteit te waarborgen, zegt Marianne Ames, evenals Maarleveld bij de organisatie betrokken. ,,Het blijkt maar weer eens dat je als vrijwilliger ontzettend veel tijd moet stoppen in een initiatief én in de sponsorwerving!’’ zegt ze.

Maarleveld laat weten dat CCDP1 nog steeds in gesprek is met de gemeente en sponsors en dat er nog allerlei opties zijn. ,,Dus het verhaal is nog
aan de gang,’’ zegt hij. Maar voor de bijeenkomst van 9 maart en het vervolg bestond onvoldoende zekerheid. De Schiedamse historicus Han van der Horst hoefde zijn column niet uit te spreken.

De gemeente laat weten dat de subsidie niet geweigerd is, maar voor een lager bedrag toegekend dan aangevraagd. Zoals bij elk subsidieverzoek is een afweging gemaakt tussen het doel van de activiteit, het publieksbereik en het gevraagde subsidiebedrag. ,,We hebben dit in goed overleg met de organisatoren van CCDP1 gedaan met wederzijds respect voor elkaars uitgangspunten en keuzes,’’ aldus een gemeentewoordvoerder.

Cultuurcafé moet stoppen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws