dinsdag, 19 januari 2016 14:33

Cultuursoos een interculturele ontmoeting in Vlaardingen

De eerste cultuursoos van VVEH met gastspreker Victor Kouratovsky en sfeervolle live muziek

VVEH gaat regelmatig voor haar convenantpartners, vrijwilligers, en geïnteresseerden, een ‘cultuursoos’ organiseren. In de cultuursoos kan er onder het genot van een hapje en een drankje, met elkaar genetwerkt worden, af en toe onderbroken door livemuziek. Gedurende een half uur willen we ook op een wat informele wijze aan een serieus onderwerp aandacht besteden: een spreker vertelt een kwartier over een voor het werk van VVEH relevant onderwerp waarna er een kwartier de gelegenheid is om daarover vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Onze eerste gastspreker is Victor Kouratovsky, een Rotterdams psycholoog, die al meer dan 25 jaar werkt met kinderen, jongeren en gezinnen van migranten en vluchtelingen. Victor, die zelf uit een familie met een vluchtelingenachtergrond komt, geldt binnen zijn vakgebied als een expert op het gebied van het werken met migranten en vluchtelingen. Vorig jaar is hij door de Nederlandse psychologen onderscheiden met de Sindbadprijs voor zijn bijdrage aan de psychologie waar het gaat om het rekening houden met culturele verschillen. Victor is op dit moment bezig met de laatste hand te leggen aan het boek “Transculturele diagnostiek en therapie bij kinderen en adolescenten: nakomelingen van immigranten, vluchtelingen en expats”.

Victor zal spreken over zijn werk met migranten en vluchtelingen, en een antwoord proberen te geven op de vraag: Wat maakt de hulpverlening aan kinderen en ouders met een migratieachtergrond nu anders?
Victor is naast een expert, ook een gedreven persoon en goede verteller. U mist wat als u niet naar onze eerste cultuursoos komt. We stellen het op prijs als u van te voren al aan ons kunt laten weten of u al dan niet komt.
26 januari 16.00 – 17.30 uur
Hoogstraat 155 in Vlaardingen

Cultuursoos een interculturele ontmoeting in Vlaardingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws