maandag, 16 maart 2015 09:06

Cursus Internet voor gevorderden en meer

Voor wie al aardig overweg kan met internet, maar er nog meer mee wil doen, organiseert de Bibliotheek Schiedam de cursus 'Internet voor gevorderden'.

Internet is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Of u nu op zoek bent naar informatie of een afspraak wilt maken, contact onderhouden met familie en vrienden, een reis wilt boeken, een aanvraag indienen, praktisch alles is mogelijk via het web.

De cursus wordt in vier bijeenkomsten gegeven op donderdag 26 maart, 2, 9 en 16 april van 09.00 tot 11.00 uur in de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf, Stadserf 1.

In de vier bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan de orde: Wat is internet?, hoe vind je wat je zoekt, foto's, muziek en video's, veilig internetten en communiceren via het web.

De cursus, inclusief cursusboek, kost € 25,00. Leden van de Bibliotheek Schiedam betalen € 20,00 voor de cursus. Aanmelden kan in de Bibliotheek aan het Stadserf 1. Er is plaats voor 6 deelnemers.

Alles met de IPad

Donderdag 26 maart start de cursus 'Alles met de iPad' in de Bibliotheek aan het Stadserf 1.

De iPad opent de weg naar een vrijwel papierloos bestaan en kan hiermee vrijwel volledig de 'gewone' computer vervangen. Met behulp van apps is het mogelijk documenten te vervaardigden, te bewerken, te versturen, op te slaan of met anderen te delen. Niet alleen voor privé gebruik, ook leden en besturen van verenigingen of kleine organisaties kunnen nu volledig papierloos vergaderen.

Tijdens de cursus 'Alles met de iPad' worden gratis en betaalde apps gedownload zoals 'Pages' en 'Dropbox'. De iPad moet ingericht zijn op het kopen van apps. De kosten voor de gebruikte apps bedragen maximaal € 15,00.

De cursus vindt plaats op donderdag 26 maart, 9 en 16 april van 9.00 tot 12.00 uur en kost € 45,00voor drie bijeenkomsten. Leden van de Bibliotheek Schiedam krijgen korting en betalen € 40,00. Aanmelden? Dat kan in de Bibliotheek aan het Stadserf 1.

Windows 8/8.1

Woensdag 1 april gaat de cursus Windows 8/8.1 van start in de Bibliotheek aan het Stadserf 1. In vier bijeenkomsten wordt geleerd hoe met Windows 8, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, om te gaan. Voor wie gewend is aan Windows XP, Vista of 7 is dat namelijk behoorlijk wennen.

Deelnemers dienen vertrouwd te zijn met internet en e-mail en nemen een eigen laptop mee waarop draadloos internet is ingesteld.

De cursus vindt plaats op woensdag 1, 8, 15 en 22 april van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1.

Kosten voor vier bijeenkomsten bedragen € 30,-. Leden van de Bibliotheek Schiedam betalen € 25,-. Er is plaats voor 8 deelnemers. Aanmelden? Dat kan in de Bibliotheek aan het Stadserf 1.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws