vrijdag, 19 augustus 2016 14:55

D66 stelt vragen over nachtmetro

Schiedam - De fractie van D66 in Schiedam heeft aan het college van de jeneverstad vragen gesteld over de nachtmetro. D66 zegt het belangrijk te vinden dat Schiedam ook ’s nachts goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en vindt daarom dat een nachtmetro ook onze stad zou moeten aandoen.

Naar aanleiding van schriftelijke vragen in Rotterdam en Pijnacker-Nootdorp heeft de metropoolregio Rotterdam – Den Haag (MRDH) aangekondigd in het najaar onderzoek te doen naar de mogelijkheden van een nachtdienstregeling voor de metro. Navraag van de fractie van D66 heeft opgeleverd dat dit onderzoek betrekking zou hebben op alle metrolijnen, waarbij het ons echter niet duidelijk is, of het in dit geval zou gaan om het gehele traject van de te onderzoeken lijnen.

'Anderzijds komen wij in artikelen in de pers ook berichten tegen dat het alleen zou gaan om een onderzoek naar metrolijn E (de Randstadrail).' schrijft John van Sliedregt. 

'In dit verband hebben wij de volgende vragen aan het college

1. Betreft het onderzoek naar een nachtdienstregeling van de metro ook de lijnen A, B en C?

2. Wordt in dit geval ook nadrukkelijk Schiedam als halteplaats meegenomen in dit onderzoek?

3. Hoe denkt het college over de voordelen die de fractie van D66 ziet in het opnemen van Schiedam als halteplaats voor een nachtmetro, met name waar het gaat om het bedienen van uitgaanspubliek en de aantrekkelijkheid van Schiedam als vestigingsplaats voor studenten, die na het uitgaan in Rotterdam op deze wijze weer eenvoudig kunnen thuiskomen in onze stad?

4. Is het college bereid zich bij de MRDH sterk te maken voor het opnemen van Schiedam als halteplaats van een eventuele nachtmetro en wanneer en op welke wijze wil het college dit doen?'

D66 stelt vragen over nachtmetro

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws