zondag, 09 augustus 2015 23:09

D66 teleurgesteld: geen zomerschool in Schiedam

D66 is er niet over te spreken dat er dit jaar geen zomerschool komt in Schiedam. In Vlaardingen kan het wel, daar start morgenochtend al voor de vijfde keer de zomerschool.

Bij de Vlaardingse Zomerschool kunnen leerlingen die na de vakantie naar de middelbare school gaan, hun reken- en taalvaardigheden bijspijkeren. Iedere ochtend leggen docenten van de middelbare school lastige en belangrijke taal- of rekenonderdelen uit. Een goede springplank voor een droomstart op het voortgezet onderwijs. 's Middags trekken de leerlingen erop uit voor allerlei leuke en stoere activiteiten, zoals een survivaltocht in de Broekpolder, een muziek- of dansworkshop bij de Kroepoekfabriek of een bedrijfsbezoek aan Unilever.

D66 Schiedam had de zomerschool dit jaar bij wijze van pilot ook graag in Schiedam georganiseerd gezien. In november 2014 is een motie die daartoe aanzette, aangenomen in de Schiedamse gemeenteraad. Uit navraag van D66 blijkt dat de werving slechts heeft plaatsgevonden onder leerlingen van vier basisscholen in Schiedam-Oost, namelijk de Aleidaschool, Peperklip, Singelschool en Sint Jan. Waarom er niet breder is geworven is vooralsnog een raadsel. Ook heeft geen werving van excellerende leerlingen plaatsgevonden, terwijl dit wel onderdeel was van de motie.  

D66 heeft schriftelijke vragen gesteld en hoopt dat de Schiedamse zomerschool in 2016 wel zal starten.

D66 teleurgesteld: geen zomerschool in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws