maandag, 23 maart 2015 20:53

D66 Vlaardingen: Maak gevolgen regulering wietteelt

Een avond Ruim Denken met experts moet nieuwe inzichten verschaffen in de kansen en gevolgen van de regulering van wietteelt.

Burgemeester Bert Blase kreeg in december de opdracht van de Vlaardingse gemeenteraad om een onderzoek in te stellen naar gereguleerde wietteelt. Een maand geleden lanceerde Tweede Kamerlid Magda Berndsen (D66) haar wetsvoorstel voor de regulering van de voor- en achterdeur van coffeeshops. Een consequentie daarvan is bijvoorbeeld dat er gewoon belasting betaalt dient te worden door leveranciers over hun verkopen.

Omdat D66 Vlaardingen deze ontwikkeling onderschrijft, zal de fractie op 8 april vanaf 19.30 in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen een avond Ruim Denken organiseren. Vijf sprekers zullen vanuit hun eigen expertise toelichten wat de kansen en gevolgen zijn van de regulering van wietteelt. De onderwerpen gezondheid, criminaliteit en economie zullen hierbij aan bod komen.

Sjoerd Top Districtchef Politiekorps Rotterdam-Rijnmond

Magda Berndsen Tweede Kamerlid D66

Bert Blase Burgemeester Vlaardingen

Dirk Korf Professor UvA Criminologie

Wouter van Egmond Voorzitter Platform Cannabisondernemingen Nederland

Het publiek is van harte welkom deel te nemen aan het gesprek en de toegang is gratis.

Nodig gerust je vrienden en kennissen uit via de Facebookpagina! https://www.facebook.com/events/1552012915050665/

bit.ly/RuimDenken

Quote:
Fractievoorzitter van D66 Vlaardingen Peter Caljé: "Eind 2014 is er een motie van GroenLinks in de Gemeenteraad aangenomen, mede ondertekend door D66, die de burgemeester oproept de regulering van wietteelt te onderzoeken. Gezien de problemen die het huidige gedoogbeleid veroorzaakt is dit een heel goed idee. Door deze discussie-avond te organiseren, willen wij inzicht krijgen in wat de gevolgen en kansen zijn als wij nog een stap verder zouden gaan, door wietteelt te reguleren."

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws