vrijdag, 12 mei 2017 15:02

Dag van de Bouw en opening Buurtwerkplaats de Buren in Oost op 20 mei

Schiedam - Zaterdag 20 mei is in Schiedam Oost van alles te beleven op het gebied van techniek. Omdat het de Dag van de Bouw is en omdat Buurtwerkplaats De Buren officieel de deuren opent.

Wethouders Alexander van Steenderen en Mario Stam verrichten de officiële openingshandeling. In aanwezigheid van Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

Doen, bekijken, ervaren
Een bomvolle dag waarin je van alles kunt doen, bekijken, ervaren. Zoals een CAD-tekening maken, een graafmachine besturen, een tuinpaadje aanleggen, een kunstwerk lassen van oud ijzer, je eigen fiets fiksen en leren meten en uitzetten met gps. Je kunt het project Schievesteweg bezoeken. Voor kinderen is de zus van Bob de Bouwer aanwezig en is er een ballenbak en springkussen. Foodtrucks zorgen voor de inwendige mens.

Officiële handelingen
Het Zuid-Holland Infra (ZIP) wordt officieel geopend. Dit is het opleidingscentrum waar leren en werken in en voor de sector grond-, weg- en waterbouw samenkomt. Lentiz LIFE College, het Techniek College Rotterdam en SPG Infra ondertekenen een samenwerking en bieden komend schooljaar de VMBO Infra-opleiding aan. Verder ontvangen vakkrachten deze dag hun diploma. Er is een reünie voor oud-leerlingen. En er zijn natuurlijk speeches.

Bij De Buren kun je alles maken
Buurtwerkplaats De Buren is een initiatief Joost Krop, bewoner van de wijk Oost. Hij wil wijkbewoners de mogelijkheid bieden om hun talenten te ontwikkelen en deze in te zetten voor de wijk. “Waarom zouden wij niet zelf onze wijk opknappen? Waarom laten we onze overheid voortdurend dure bedrijven inhuren voor zaken die we best zelf kunnen aanpakken? Dat is niet alleen goedkoper voor de gemeente, maar biedt ook werk voor de bewoners die het nodig hebben.”

SPG: werken, leren, verdienen
SPG Infra vakopleidingen bestaat uit bedrijven die werkzaam zijn in de sector grond-, weg- en waterbouw en gevestigd in Zuid-Holland. Op dit moment zijn 55 erkende opleidingsbedrijven deelnemer van het SPG Infra vakopleidingen. Rob van Dalen, directeur: “Als je werkt in de grond-, weg- en waterbouw bouw je letterlijk mee aan de toekomst van Nederland. Je bouwt ook aan je eigen toekomst met onze Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Je werkt vier dagen per week bij een SPG aangesloten erkend leerbedrijf en je gaat één dag naar een ROC. Je werkt, leert en ontvangt gelijk een goed salaris.”

Techniek College Rotterdam: boven- en ondergronds werken
Civiele techniek bestaat uit grondwerk-, wegen- en waterbouw (GWW) en uit infratechniek. GWW is gericht op het straatbeeld van de stad. Denk aan het asfalteren van wegen, het bestraten van stoepen en het aanleggen van waterpartijen. Infratechniek zorgt voor transport- en distributienetten, zoals elektriciteit, gas, water en data. Techniek College Rotterdam biedt hiervoor opleidingen aan op BOL- en BBL-niveau.

Kom ook!
Het programma is van 10.00-16.00 uur. Om 14.00 uur start het officiële ZIP-programma. Om 14.30 is de officiële opening van de Buurtwerkplaats. Alles vindt plaats op Parallelweg 403 in Schiedam Oost, aan de achterkant van het Station Schiedam.
Dag van de Bouw en opening Buurtwerkplaats de Buren in Oost op 20 mei

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws