woensdag, 22 februari 2017 23:46

Damen schrapt 150 banen

Schiedam - Het concern Damen Shipyards en Repair schrapt 150 banen. De Nederlandse scheepsbouwer gaat personeel ontslaan dat reparaties uitvoert aan schepen op werven in de regio Rotterdam en Vlissingen. Bij Damen werken wereldwijd 6000 mensen, van wie 3000 in Nederland.

Het bedrijf heeft een vestiging in Schiedam die, vreemd genoeg, Damen Ship Repair Rotterdam BV heet.

Het bedrijf is actief in 34 landen. Damen is goed voor een omzet van circa 2 miljard euro per jaar. Per jaar levert het bedrijf onder meer 120 tot 160 schepen.

"Net als veel andere bedrijven in de maritieme sector ontkomen wij nu ook niet meer aan maatregelen" zegt woordvoerder Arold de Vries van Damen Shipyards Group tegen de NOS. "De lage olieprijs zorgt ervoor dat er minder schepen in de vaart zijn. Dat betekent dat er dus ook minder vraag is naar onderhoud en reparatie van schepen. En in die onderdelen van ons bedrijf nemen wij nu deze maatregel."Daarmee sluit het concern aan in een rij bedrijven in de maritieme sector. Door de lage olieprijs wordt er minder geïnvesteerd in oliewinning. Er worden geen nieuwe boorplatforms geïnstalleerd en er wordt veel minder olie vervoerd. "Wij zien voorlopig ook geen verbetering", zegt De Vries.

Afgelopen januari deed de fiscale opsporingsdienst FIOD een inval gedaan bij Damen Shipyards in Gorinchem. Dat ging toen, volgens een woordvoerster van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, om een onderzoek naar buitenlandse corruptie.

Damen schrapt 150 banen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws