maandag, 04 mei 2015 13:35

Dansen, rennen en knippen: Team Matt komt in actie voor Kika

Zondag 28 juni aanstaande is de Run for Kika in Rotterdam. Team Matt is één van de deelnemende teams aan dit sponsor-evenement dat probeert zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker. Om een mooie bijdrage te kunnen bewerkstelligen, organiseren de leden van Team Matt diverse kleine evenementen, zoals de speciale Zumba 4 Kika-middag bij Sportcentrum Dubbelt in Schiedam.

KiKa werft fondsen voor speciale onderzoeken, waarmee kinderen versneld hun kanker kunnen overwinnen. De oprichtster van Team Matt, Anneke van Wurmond, besloot mee te helpen in de strijd tegen kinderkanker en moest en zou in 2014 de Kikarun lopen, ondanks het feit dat ze eigenlijk nog nooit aan hardlopen had gedaan. Er werd hard getraind om te kunnen presteren en met behulp van kleine evenementen werd er een mooi bedrag binnengehaald om te kunnen doneren. Ook dit jaar doet Team Matt met 30 leden mee aan de Run for Kika en met 12 jonge deelnemers aan de Kids Run.

Sportieve evenementen

Om nog meer geld te kunnen inzamelen dan vorig jaar, organiseert Team Matt diverse kleine evenementen. Zo was er tijdens het Paasweekend een voetbaltoernooi bij BZC/Zuiderpark in Rotterdam. Hiermee haalde het team 2630,- euro op. En op zondag 17 mei aanstaande is er bij Sportcentrum Dubbelt (vanaf 6 juni DFC Schiedam) voor het tweede jaar een speciale Zumba 4 Kika-middag. "Zumba 4 Kika is een gezellige en sportieve middag waarbij er Zumba-lessen worden gegeven door diverse fantastische instructeurs met allen jarenlange ervaring", vertelt Anneke van Wurmond. "Zij zorgen ervoor dat de deelnemers met zweet op het voorhoofd, maar vooral met een grote glimlach op het gezicht een leuke middag hebben. En allemaal op vrijwillige basis: het is tenslotte voor een goed doel!"

Sizzling Crackers

Ook Hairstudio Sizzling Crackers aan de Keerweer 12 in Rotterdam, is persoonlijk betrokken bij de strijd tegen kanker en draagt haar steentje bij. Angela Visch, eigenaar: "Elke dinsdag, woensdag en donderdag in mei en juni tot aan de Run for Kika gaat 15% van alle kassabonnen naar Kika. Of het nu gaat om haren wassen, knippen, verfen of stylen... Ons team van professionele haarstylisten wil op deze manier Kika helpen met hun ambitieuze doelstelling: van 75% naar 95% genezing!"

Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor Zumba 4 Kika. Kaarten kosten 15,- euro (incl. T-shirt, flesje water en goodybag) en zijn verkrijgbaar aan de balie van sportcentrum Dubbelt/DFC Schiedam, Admiraal Trompstraat 21 te Schiedam.

Meer informatie over Team Matt kunt u vinden op www.facebook.com/teammatt4kika. Voor meer informatie over de Run for Kika kunt u terecht op www.runforkika.nl. En op www.sizzlingcrackers.nl kunt u terecht voor de openingstijden van de hairstudio.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws