donderdag, 19 januari 2017 00:31

Dansmavo als onderdeel van Mavo Schravenlant XL

Schiedam - Vanaf schooljaar 2017-2018 start Mavo Schravenlant XL in samenwerking met Ballet- en Dansstudio Schiedam & Vlaardingen met de dansmavo .

'Wij willen een dansmavo aanbieden voor jongens en meisjes die van groep 8 naar de mavo gaan en die een passie hebben voor dans, nog geen of weinig danservaring hebben en die deze passie verder willen ontdekken en ontwikkelen' schrijft de school. 'Bovendien willen wij een vangnet creëren voor getalenteerde dansers die tussen wal en schip vallen omdat zij geen havoadvies hebben vanuit de basisschool (en dus niet toegelaten worden op de havo voor muziek en dans). Wij willen zo een brug slaan tussen de hedendaagse professionele dansopleidingen en de vele talenten, die door het leerniveau nu geen aansluiting hebben.

Wat bieden wij?
Wij bieden jongens en meisjes met een passie voor dans de kans om een erkend mavodiploma te behalen met dans als zevende vak.

Hoe ziet de dansmavo eruit?
De leerling volgt alle reguliere lessen van de mavo lessentabel, met uitzondering van de vakken lichamelijke opvoeding, beeldende vorming en de workshops.

De lessen dans bestaan gedurende vier jaar uit 2 theorie- en 12 praktijklessen van 45 minuten, waarbij de praktijklessen worden gegeven door gediplomeerde dansdocenten in één van de professionele danszalen in het Wennekerpand (Vijgensteeg 2, Schiedam) en op het Sportpark (Zoomweg 2, Schiedam). De theorielessen worden verzorgd op de locatie van Mavo Schravenlant XL aan de Van der Leeuwlaan 3.

Kosten
Voor de dansmavo vragen wij geen extra bijdrage aan ouder(s)/verzorger(s) voor o.a. de danslessen, de danskleding, de theorieboeken voor de opleiding dans, de culturele (dans)uitstapjes ... et cetera.

Wat kun je na de dansmavo met het diploma?
Na de dansmavo kan een leerling:
- bij voldoende resultaat verder studeren aan de havo voor muziek en dans, Codarts Rotterdam;
- bij voldoende resultaat verder studeren aan een andere havo;
- een mbo-dansopleiding volgen of
- een mbo-opleiding volgen die niets te maken heeft met dans.

Toelatingseisen
Naast het vereiste mavo/tl-advies vanuit de basisschool is er een verplichte auditie. Hierbij wordt er gekeken naar de volgende competenties van de leerling:
1. Lichamelijke mogelijkheden, zoals presentatie, lenigheid, motoriek/coördinatie en gezondheid.
2. Danstechnische vaardigheden, zoals muzikaliteit met betrekking tot de dans.
3. Originaliteit, zoals natuurlijk bewegingsgevoel, creativiteit en inleving.
4. Houding, zoals motivatie, opnamevermogen, doorzettingsvermogen, verwerken van de oefenstof en werkhouding.

De leerling meldt zich aan op Mavo Schravenlant XL in de week van 15 t/m 18 maart.
De auditie vindt plaats in de week van 20 maart. Uiterlijk twee weken na de auditie ontvangt de leerling een brief met daarin vermeld of hij/zij is toegelaten tot de dansmavo en zo niet, met een duidelijke motivering waarom niet.

Ballet- en Dansstudio Schiedam stelt zich voor (www.ballet-endansstudioschiedam.nl)
Ballet- en Dansstudio Schiedam is sinds 1 januari 2005 overgenomen door Rowana Wolff-Koffijberg en kende een stormachtige groei van nog geen 100 leerlingen naar inmiddels al meer dan 1400 leerlingen. Het succes van de balletschool is mede gebaseerd op de professionaliteit welke ze uitstraalt op haar leerlingen in de amateurwereld. Zo wordt er door professionele dansdocenten les gegeven in een professionele omgeving. Kwaliteit en sociale zorg in de maatschappij staan hoog in het vaandel bij de balletschool. Liefde voor het vak en aandacht voor de leerlingen zullen altijd centraal staan. De balletschool vervult ook een voorbeeldfunctie voor haar leerlingen, hoe je van je hobby (liefde) je beroep kan maken. Kenmerkend van de balletschool is dat jonge meisjes, die hun eerste danspasjes maakten in de balletschool nu als gediplomeerde docenten lesgeven aan dezelfde jonge kinderen. Inmiddels telt de balletschool 14 dansdocenten.

Voor verdere informatie en/of vragen kunt u altijd contact opnemen met de teamleider leerjaar 1 van Mavo Schravenlant XL, Kim Tigchelaar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of met de bedrijfsleider van Ballet- en Dansstudio Schiedam, Malou Koesoemo Joedo (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Dansmavo als onderdeel van Mavo Schravenlant XL

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws