dinsdag, 16 mei 2017 18:46

Data Schiedam, Vlaardingen en Maassluis op nieuwe website

Schiedam - De gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis gaan nog meer samenwerken. Alle data is nu samengebracht op één website.

Wat is het gemiddelde inkomen per huishouden? Hoeveel bedragen de woonlasten? Hoeveel 19e-eeuwse gebouwen zijn er in de stad?

Voor de antwoorden op deze vragen en nog veel meer kunt u terecht op de nieuwe data- en onderzoekswebsite https://mvs.incijfers.nl 

U vindt op deze website cijfers over de drie gemeenten op stads-, wijk- en buurtniveau. De basis van deze website bestond al een tijdje, maar de nieuwe versie is gebruikersvriendelijker en beter vormgegeven. Bovendien biedt de site nu meer gegevens en nieuwe functies. Zo worden de uitkomsten van onderzoeken van het Kenniscentrum MVS, het onderzoeksteam van de drie gemeenten, voortaan op deze website gepubliceerd.

Data delen
De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam gebruiken steeds meer data en willen ook steeds meer data openbaar maken. De nieuwe website is een middel om die data te delen met alle geïnteresseerden en belanghebbenden. Uiteraard gaan de gemeenten hierbij zorgvuldig om met persoonlijke gegevens. De gepubliceerde data zijn niet te herleiden tot individuele personen.

Data Schiedam, Vlaardingen en Maassluis op nieuwe website

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws