zaterdag, 22 oktober 2016 00:34

De Babbersmolen is de hoofdlocatie tijdens Natuurwerkdag 2016

Schiedam - Tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag op zaterdag 5 november a.s. kan iedereen de handen uit de mouwen steken in het groen, dit jaar voor het eerst ook bij de Babbersmolen.

Deze landelijke vrijwilligersdag wordt dit jaar voor de 16e keer georganiseerd. De Schiedamse Babbersmolen is meteen hoofdlocatie voor de provincie Zuid-Holland waar men op circa 60 locaties aan de slag kan. Rik Janssen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, zal de officiële openingshandeling verrichten.

Molenbiotoop

Het is niet toevallig dat er voor de Babbersmolen is gekozen. Tijdens de Natuurwerkdag is er dit jaar in Zuid-Holland extra aandacht voor de molenbiotoop. Dit is de directe omgeving van een windmolen die zo open mogelijk moet zijn zodat de wieken voldoende wind kunnen vangen. Ook het vrije zicht op de molen als landschappelijk element hoort bij een goede molenbiotoop. Vrijwilligers gaan daarom bij de Babbersmolen aan de slag met het snoeien van de wilgengriend en ander opschietend groen. Daarnaast zullen er andere ambachtelijke werkzaamheden worden verricht zoals riet snijden met een zeis, het aanleggen van takkenrillen en wordt de eendenkooi voor een deel gereconstrueerd. Op het molenerf tot slot, wordt een traditionele moestuin aangelegd.

Vrijwilligers gezocht

Natuurwerkdag is een leuke manier voor jong en oud om buiten aan het werk te zijn en een bijzondere Schiedamse molen te steunen. Stichting De Schiedamse Molens hoopt dat er dankzij deze dag een permanente onderhoudsploeg ontstaat die gedurende het jaar het groen rond de Babbersmolen wil onderhouden. Iedereen is van harte welkom! Inschrijven kan via www.natuurwerkdag.nl. Zoek op ‘Babbersmolen’.

De Natuurwerkdag in Zuid-Holland wordt georganiseerd door De Groene Motor in samenwerking met Provincie en Erfgoedhuis Zuid-Holland.

De Babbersmolen is de hoofdlocatie tijdens Natuurwerkdag 2016

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws