zondag, 06 november 2016 11:26

De betrokkenheid van PopUpTv

Schiedam - Dat de medewerkers en partners van PopUpTv erg betrokken zijn bleek gisteren en vandaag maar weer eens. Een kleine inkijk achter de schermen...

Zaterdagmiddag was uw nieuwsredacteur even aan het winkelen in Schiedam centrum. Bij het Kruidvat geweest en geparkeerd in de ABC garage. Toen we wegreden richting Koemarkt zat er brandweerauto achter ons aan en snelde naar de plek waar we net vandaan kwamen. Toen we op de Broersvest naar rechts keken, zagen we de Lange Kerkstraat vol met rook staan.  In de auto hing meteen een vieze rooklucht. Ik was blij dat ik weg was met mijn slechte longen. We hoorden en zagen inmiddels meer hulpdiensten toesnellen. Op social media nog niets te vinden.

Even later kwam er van collega Rob een eerste foto binnen. Meteen belde hij ook op: 'grote brand, begonnen in meterkast'. Terwijl we de honden uitlieten in het Sterrebos al lopend het eerste bericht voor het PopUpTv Nieuws getypt op de smartphone. Ping: Whatsapp van PopUpTv-collega Natanja vanuit Hoek van Holland: grote brand in Schiedam. Even later: PopUpTv-partner Pieter (PvdM techniek) stuurt een foto van de brand. 

Thuisgekomen ben ik informatie gaan zoeken bij onder andere de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en heb het bericht verder aangevuld. Er werd gemeld dat het om een leegstaand winkelpand zou gaan. Op social media reageerden lezers dat dat niet zo was. Bedankt voor de feedback en het bericht aangepast. 

Ik wist dat in het pand ernaast (wat wel leeg staat) over een aantal maanden de goudsmederij Tafel van Goud gevestigd gaat worden. Ik had de twee eigenaren eerder geïnterviewd in hun huidige winkel in Rijswijk. Dat interview was voor een promotiefilmpje voor de onlangs gehouden Woonbeurs in Schiedam. Meteen even mailtje gestuurd. Ze antwoordden meteen. Gelukkig valt bij hen de schade mee: kapotte (door de brandweer ingeramde) deur en een vieze rooklucht binnen. Maar toch geen echt prettig 'welkom in Schiedam' helaas.

Foto: Pieter van der Most

De betrokkenheid van PopUpTv

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws