maandag, 21 maart 2016 10:47

De Bibliotheek op school op de Sint Bernardusschool is geopend!

Nog acht te gaan.. en dan de Bibliotheek op School in elke Schiedam basisschool!
Op de Sint Bernardus school is de Bibliotheek op school officieel geopend door de Mario Stam, wethouder van onderwijs en de directeur van de Bibliotheek Schiedam Theo Schilthuizen. Het schoolkoor zong de aanwezigen toe en met een lint van kinderen werd het ‘laatste’ boek in de prachtige boekenkast gezet.

Met de opening in de Sint Bernardus school is het startschot gegeven om dit jaar op nog acht schoollocaties van de Bibliotheek op school te openen, waarna elke openbare Schiedamse basisschool een Bibliotheek op School heeft. In Schiedam doen nu al negentien schoollocaties mee.

De Bibliotheek op School

De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak met als doel kinderen te stimuleren om meer te lezen en verantwoord te leren omgaan met informatie en nieuwe media. Elke basisschool in Schiedam heeft straks een bibliotheek met een grote collectie van 4,5 boek per leerling, die wordt onderhouden door de Bibliotheek Schiedam. De Bibliotheek op school brengt ook deskundigheid in de school door de inzet van specialisten educatie vanuit de bibliotheek en door het opleiden van een leescoördinator binnen de school.

Het belang van een goede bieb

De Bibliotheek op school vergroot het leesplezier van kinderen. Kinderen die met plezier lezen, lezen meer, hebben een grotere woordenschat en zijn beter in taal. Hierdoor behalen zij betere schoolresultaten. De bibliotheek maakt hen ook mediawijs: de leerlingen leren informatie zoeken, vinden en beoordelen.

De Bibliotheek Schiedam realiseert de Bibliotheek op school en gaat hierin een langdurige samenwerking aan met de scholen.

De Bibliotheek op school op de Sint Bernardusschool is geopend!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws