donderdag, 06 februari 2014 13:29

De Bibliotheek Schiedam gaat naar de Korenbeurs

De Bibliotheek Schiedam zit al zeventien jaar op de locatie Stadserf en heeft vandaag aangekondigd te gaan verhuizen. De bibliotheek krijgt nieuwe taken en die passen beter in de locatie Korenbeurs. Karin Visser, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Schiedam: "De maatschappij verandert, de klantwens verandert, de bibliotheek verandert mee. De fysieke bibliotheek neemt haar positie in de maatschappelijke domeinen steeds verder in, gecombineerd met de digitale bibliotheek die landelijk wordt ontwikkeld.

Niet alleen qua kostenreductie, maar ook gegeven taken binnen cultuureducatie, volwasseneneducatie en het Schiedamse erfgoed wordt De Korenbeurs een logische plek, een prominent onderdeel van het bibliotheek werk in Schiedam. Met de intrek in De Korenbeurs is de Bibliotheek Schiedam klaar voor de toekomst."

Johan Grijzen, de Schiedamse wethouder van cultuur: "De bibliotheek vergroot met deze verhuizing haar zichtbaarheid in de stad. Ik verwacht dat de bibliotheek op deze locatie meer nog dan voorheen kan uitgroeien tot een ontmoetingsplek voor iedereen."

Wethouder Peter Groeneweg (binnenstad) vult aan: "De gemeente Schiedam is blij met deze ontwikkeling. Het is goed voor de binnenstad dat een beeldbepalend monumentaal gebouw als de Korenbeurs een nieuwe, publieke bestemming krijgt."

In 2012 is de Beleidsvisie 2012-2015 gepresenteerd. Invulling van het decentrale beleid leidde onder andere in Noord tot de opening van een servicepunt in de Nieuwe Harg, de 'saunabibliotheek' en de opening van Jeugdbibliotheek De Klinker. Twintig educatieve serviceplus-punten op basisscholen zijn of worden omgevormd tot een 'Bibliotheek op school' aan de hand van een landelijk concept.

Vanaf uiterlijk april 2015 is het nieuwe adres van de Bibliotheek Schiedam: Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam.

Bron: De Bibliotheek Schiedam.

Foto: Wethouder Johan Grijzen, wethouder Peter Groeneweg  en Karin Visser directeur - bestuurder met John van Doorn (D&S), eigenaar van de Korenbeurs, voor de Korenbeurs. Fotograaf: Hannah Anthonysz

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws